Petr Tomšů Vloženo 3. Září 2018 Sdílet Vloženo 3. Září 2018 Zdravím všechny, mám prosbu. Vlastním 2 měsíce Octavii 3 1.6 TDI Dsg, začínám pozorovat delší točení při prvním studeném startu, klidně i 5-7 sekund. Jakmile to chytne, běží krásně, klidně a tiše. S dalšími starty není problém, jen ty první, studené. Máte někdo nějaký tip, zkušenost, nebo radu? Internet je plný tehle případů, ale zajímá mě, jestli to někdo a jak vyřešil. Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 3. Září 2018 Sdílet Vloženo 3. Září 2018 Prečítal si si toto vlákno? https://forum.skodahome.cz/topic/129543-dlhé-štartovanie/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Tomšů Vloženo 3. Září 2018 Autor Sdílet Vloženo 3. Září 2018 Ano, ale řešení tam nevidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
G+2015 Vloženo 27. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2018 1.6 TDI údajně nemá podávací palivové čerpadlo. Tak prý proto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CITA Vloženo 2. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2018 Mám stejný problém a startování mám tlačítkem. Když ho zmáčknu při studeném startu, tak je slyšet podávací čerpadlo, ale než načerpá naftu tak startér už točí a start trvá tak 5sekund. Těd co se ochladilo tak se ještě spíná žhavení a start je trošku rychlejší. Jinak při zahřátém motoru je vše ok... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Tomšů Vloženo 2. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2018 Já od doby co je cca méně než 14 stupňů, startuju nadrb.. nechápu to. Nicméně, nehodlám to už asi řešit, vše je zkontrolované, ničemu nic není. Nechám to, dokud to nedojde do fáze nenastartovani, pak bude snazší najít vadu než teď. Jinak jsem i prosistil soustavu, baterku dál novou a vypl SS. Tankování Verva také nepomohlo, tak beru o hodně levnější+ dvojnásob vifu . Kdyby někdo věděl po čem jít, budu rád. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas76 Vloženo 7. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2018 Presne to iste aj ja. Rano keď je vonku chladno tak chytí na brnk. A poobede keď idem z prace je teplejšie tak točí cca 3sec. Je to zahada. Riešil som to na skoda fans. a tiež maju ten problem ako mi ale nikto nevie prečo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Tomšů Vloženo 8. Listopad 2018 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2018 Škoda slov Prostě musíme počkat, až se zjeví pravá příčina.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 8. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2018 On 11/2/2018 at 3:33 PM, CITA said: Mám stejný problém a startování mám tlačítkem. Když ho zmáčknu při studeném startu, tak je slyšet podávací čerpadlo, ale než načerpá naftu tak startér už točí a start trvá tak 5sekund. Těd co se ochladilo tak se ještě spíná žhavení a start je trošku rychlejší. Jinak při zahřátém motoru je vše ok... Co zkusit nejprve zmáčknout tlačítko Start bez vyšlápnuté spojky (udělá to, co s klíčkem na pozici I - zapne zapalování) a pak podruhé zmáčknout se spojkou pro start? Pokud potřebuješ načerpat, tohle by mělo fungovat. Sám mám tlačítko, takže vím, že to startuje ihned po zmáčknutí (benzín), čerpadlo je slyšet souběžně. Krom toho, čerpadlo chvíli jde i po otevření dvěří řidiče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crash11 Vloženo 18. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2020 Dobrý deň, obraciam sa na Vás, odborníkov, s otázkou. Kúpil som Octaviu 1.6 TDI DSG 77kW 2014, 90000 km najazdených ( zo Slovenska, servisná história, servisované v Škode, ). Mám problém so štartovaním. Ako je počuť vo videách, motor točí dlho a problematicky kým chytí. Vždy sa to deje len ráno keď idem do prace ( 30 km denne ) resp. keď auto dlhšie stojí. Každý další štart počas dňa je OK a chytí na brnk. Batéria je pôvodná. Tankujem OMV alebo shell. Auto je po výmene všetkých filtrov aj oleja. Nejake myšlienky kde by mohla byt chyba ? Ďakujem za každú radu. IMG_6141.MOV IMG_5729.MOV IMG_6045.MOV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radas99 Vloženo 20. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2020 Problém se startem 1.6 TDI a 2.0 TDI řeší většina majitelů, studené motory někdy startují skutečně i 4-5-6 vteřin, než naskočí. Zatím nikdo tento problém nevyřešil, i přes reklamace, kdy se v ŠA měnila půl věcí co má něco společného se startem. I já tento motor měl a skutečně jeden z 20 startů byl takový, že jsem se modlil, jestli už naskočí nebo ne.. :) Ale vždy ano =D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stevo11 Vloženo 26. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2020 Mne to už takto štartuje 7 rokov a skúsil som aj reklamácie, prehranie softu , ale nič robí to stále. Takže už to neriešim. Zatiaľ to chytilo vždy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelsus Vloženo 2. Únor 2021 Sdílet Vloženo 2. Únor 2021 Ahoj kamarádi. Možná vám pomůže zaměřit se na relé žhavení. Obdobný problém jsem měl s totožným motorem ve VW Touran a po dlouhém bádání a měnění dílů jsem zatím úspěšně skončil u tohoto relátka. Více se dočtete na tomto odkazu. https://www.vw-club.cz/passat-b8-motory-diesel/zd-havejsi-start-a-chyba-start-stop-t348597-105.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zodiaque1 Vloženo 18. Únor 2022 Sdílet Vloženo 18. Únor 2022 V 18. 8. 2020 na 20:33, Crash11 napsal: Dobrý deň, obraciam sa na Vás, odborníkov, s otázkou. Kúpil som Octaviu 1.6 TDI DSG 77kW 2014, 90000 km najazdených ( zo Slovenska, servisná história, servisované v Škode, ). Mám problém so štartovaním. Ako je počuť vo videách, motor točí dlho a problematicky kým chytí. Vždy sa to deje len ráno keď idem do prace ( 30 km denne ) resp. keď auto dlhšie stojí. Každý další štart počas dňa je OK a chytí na brnk. Batéria je pôvodná. Tankujem OMV alebo shell. Auto je po výmene všetkých filtrov aj oleja. Nejake myšlienky kde by mohla byt chyba ? Ďakujem za každú radu. Zdravím tě, aktuálně mě taky tohle trápí, očividně to dělá při teplotě řekměme 5-10°C. Dělalo mi to už v minulosti takže neřeším Mám jen jeden poznatek, možná jsi už na to přišel, já reáguji jen na zveřejněné videa. Při startování nemusíš držet ten klíček, stačí jen otočit a pustit, auto samo začne startovat, je to stejné jako bys startoval tlačítkem, jen to tlačítko je v tomto případě klíček Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.marcin Vloženo 2. Únor 2023 Sdílet Vloženo 2. Únor 2023 (editace) Ja som ho zamenil z auta ktoré s štartovaním nemalo problém a aj tak motor z času na čas potočil dlhšie a zas moje relé bolo položené do dárcoveho auta a za dva mesiace čo sme to mali zamenené nezaznamenal ani jeden zlý štart.Túto teoriu som vyčítal asi pred dvoma rokmi niekde na fore ale nejako ma nepresvedčila.Skôr si myslím že to ma niečo spoločné s poklesom napetia na akumulátore v zimnom období kedy sa tento problém prejavuje. Editováno: 2. Únor 2023, autor: marian.marcin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.