Publikováno Říjen 2, 20186 r Je možná výmena motora s rozdielnym kódom ?Pôvodne som mal kód BZB,mám ponuku motoru s kódom CDA.
Říjen 3, 20186 r Co se stalo BZB motoru, selhal napínák rozvodu a došlo k setkání pístů s ventily? No, CDAA motory jsou ve srovnání s BZB dost odlišné, jiný výfuk a katalyzátoy, naprosto jiné řízení motoru tedy jiná ECU, variabilní olejové čerpadlo tedy dva tlakové snímače oleje, no a hlavně jiné písty, k tomu x dalších postatných drobností včetně faktu, že CDAA motory umí pěkně žrát olej ... Takže i kdyby jsi to nějak legalizoval, znalý technik to pozná na první pohled, krom toho s tím bude moc práce, to nevyměníš kus za kus ... I hopsnutý motor BZB se nechá solidně opravit, jen musíš najít někoho schopnýho, kdo tyto motory zná
Říjen 3, 20186 r Súhlas. BZB radšej opraviť. Repas hlavy bude tak 200-250€, podľa toho koľko ventilov a zdvíhatok bude v prdeli, rozvodová sada je okolo 300-350€, vymenil by som aj ložiskovú stenu (cca 130€) a ventil (cca 80€). Plus všetky tesnenia samozrejme. Vyjde to násobne lacnejšie ako potom oservisovať CDAA. Teraz som robil GO CDAA a je to pekná raketa aj s kamarátskymi cenami na diely :-)
Červenec 26, 20223 r Pravda. Mám CDAA, praskl mě píst při 130 km/h = vada materiálu, která nebyla uznána, ani žádná kvitance při opravě a výměna motoru ve značkovém servise. Cena 260 000. Pokoušel se o mě infarkt. Kdybych to auto neměl rád, tak budu raději chodit pěšky.
Prosinec 27, 20222 r On 10/3/2018 at 8:56 AM, rayx said: CDAA motory jsou ve srovnání s BZB dost odlišné, jiný výfuk a katalyzátoy, naprosto jiné řízení motoru tedy jiná ECU, variabilní olejové čerpadlo tedy dva tlakové snímače oleje, no a hlavně jiné písty, k tomu X dalších podstatných drobností. Takže i kdyby jsi to nějak legalizoval, znalý technik to pozná na první pohled, krom toho s tím bude moc práce, to nevyměníš kus za kus. Dobry den, takze keby chcem vymenit moj vadny CDAA motor s LPG za BZB po kompletnom repase s fakturou z buracky, tak to radsej nemam ani skusat ?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.