s0vet Vloženo 21. leden 2019 Sdílet Vloženo 21. leden 2019 Pánové, popřípadě i dámy, hloupě se zeptám - na mé Fabii combi 2007, 2.0 AZL, najeto 180tkm mi svítí kontrolka motoru. Po připojení na diagnostiku hlásí chybový kód P0116 s hláškou odkazující na chybu v čidle teploty chladící kapaliny. Čidlo jsem vyměnil za nové (originál), konektor prostříknul, chybu vymazal. Po cca 300km se kontrolka rozsvítila znovu, po načtení diagnostikou opět se stejným kódem. Auto jinak funguje OK, spotřeba v normě, chování taky. Ručička budíku teploty chladící kapaliny se chová taky OK, žádné skákání ani jiný neočekávaný chod. Co dalšího bych měl otestovat/prohlédnout ? Díky :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s0vet Vloženo 26. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 26. leden 2019 Tak od posledního příspěvku jsem vymazal závadu ještě dvakrát a pozoroval, kdy se opět rozsvítí kontrolka. V obou případech to bylo po nastartování teplého motoru, kdy i přes pokračování v jízdě klesla pomalu ručička budíku teploty někam k cca 60°C a držela se tam do té doby, než jsem auto pořádně prohnal třeba po dálnici. Venkovní teplota byla něco mezi -5°C a 0°C. Přemýšlím, že by to mohl dělat vadný termostat. Auto se sice ohřeje rychle, ale přijde mi, jako kdyby za tepla otevřený termostat nezavíral. Řídící jednotka poté vyhodí chybu o teplotě mimo interval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s0vet Vloženo 20. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2019 Odpovím si zase sám, jako vždy :) Nakonec výměna termostatu zabrala - teplota již při jízdě na dálnici nepadá pod 90 stupňů a přestala se i rozsvěcovat kontrolka motoru. Přiznám se, že jsem nečekal, že jednotka bude hlásit chybu při poklesu teploty způsobené termostatem. No, zase jsem o něco chytřejší. Snad tohle téma někomu v budoucnu pomůže. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.