Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

V prirucke som sa nedocital obsah oleja (iba typ pre dany servisny intreval) v motore 1.8 TSI, DSG 7°AT.

Dnes som zistil, ze do motora ide 5,2-5,3 litra oleja.

• 6 měsíců později...

Mám 1.8TSI kúpené 6/2018 počet km 3800 a teraz rozmýšľam, či vymeniť olej teraz, alebo až na garančnú prehliadku cca o rok, to počítam bude stav km max. 7000. V zime na ňom nejazdím, tak neviem či aj pri tak malom nájazde meniť olej po roku, inak aký olej tam ide?

• 4 týdny později...

headerTDI ďakujem za tabuľky, len sa z toho neviem nejako vysomariť, ja pri mojom motore 1.8tsi chcem meniť olej každý rok sám a každý druhý servis, len momentálne mám 4400km nabehané auto mám rok aj 3 mesiace a chcem vedieť či by ste dali meniť olej, keď za dva mesiace ho odparkujem a vyberem až na jar, kde už pomaly pôjdem do servisu tak či tak meniť olej na povinnú servisnú prehliadku, či to má zmysel vymeniť olej a auto odparkovať na pol roka a potom zase meniť olej po zime, to je všetko. Či ten olej stratí nejakú viskozitu apod.

Vymenit ted. Novemu oleji se nic nestane, ale ten stary obsahuje chemikalie, ktere je lepsi, kdyz v stojicim aute nejsou.

OK a aký teda olej tam je z výroby? Žeby som tam dal ten istý, dík

Praveze na to,ze olej bude v motore stat pol roka je to vpoho.Zbytocne ho vymenis,ved nemas ziadne km najazdene.Kludne ho vymenit az na jar,ako planujes v servise kvoli zaruke.Menit olej pred pol rocnym stanim je fakt zbytocny luxus.

Jestli mas na aktualnim oleji najeto 4400km, tak ho tam nech. Nemuze se nic stat.

Dík chlapi za rady, asi to predsa len nechám na druhý rok

Mozna jen jedna technicka poznámka. Pokud se s autem jezdi hodne jen kratke trasy, nemá se olej cas dostatecne prohrat, aby se z nej odparila zkondenzovana vlhkost. Doporucil bych pak osobne před odstavenim na delší dobu jej poradne protáhnout, aby se olej ohral na provozni teplotu a zkondenzovana vlhkost se stihla odparit. Az takto plne ohrate auto nasledne odstavit.

Upraveno od OnMiT312

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.