před 3 hodiny3 hod Ahojte, dovolim si pridat nejake postrehy, postupy ohladom dorabky origo skodovackeho elektrickeho tazneho ktore som svojpomocne dorabal na aute s pripravou pre tazne...nepojde o navod!Material:N91151101 skrutky 4x (skodovka predava len min po 5ks a su dost drahe cize cez autokelly lacnejsie a 4 kusy)657868345A9B9 ramik tlacidla (len skodovka, par eur)654959511 WHS tlacidlo tazneho (len skodovka cca 25/30 ci kolko eur)657803881 tazne (toto je cislo tazneho ktore je ako celok aj s kabelazou, kupovane cez CZ bazar cca 200 EUR)654971362 drziak jednotky ( skodovka/bazar- cena cca 10 EUR?)5H2907383 jednotka (jedine daky bazar inak sa to neoplati. kupoval som spolu s drziakom z CZ cena cca 110 EUR)CELKOVA SUMA CCA 360/370 EUR.Co sa tyka jednotky treba zohnat 5H2 druha moznost je 5H0 samizda ale ta by asi nefungovala resp treba aby jednotka bola 5H2 aj SW aj HW. Zohnal som z kamiqa a funguje OK bez nutnosti upravovania/kodovania.Co sa tyka montaze tak za soferom vzadu je diera v aute pre drziak kde sa nasledne zasunie cela jednotka-jednotka ma 4 konektory 3 su privedene ak mate pripravu, 4ty je uz samotna kabelaz tazneho. Taktiez ide kablovecka pre tlacidlo tazneho cize vsetko je predpripravene. Logicky treba teda demontovat soferovu cast oblozenia kufra.Po zapojeni jednotky vyskoci milion chyb-napr vam nebude fungovat lane assist ani adaptivny tempomat. Treba auto nakodovat, je tam viacero jednotiek napriec celym autom (zoznam kodovania prikladam v PPT subore). Ak je kodovanie OK, chyby zmiznu, mala by ostat iba jedna a ta je kvoli tomu, kablovka tazneho este nie je zapojena a tak isto bude tlacidlo v kufri blikat.Co sa tyka tazneho ako takeho je potrebne dat dole kolesa aj oblozenie, teoreticky soferova strana by sa nemusela robit ale spolujazdec sa musi kvoli nadrzi aktivneho uhlia + mate bezproblemovy pristup k jednemu schovanemu srobu co drzi naraznik. treba demontovat svetla a potom naraznik uz len tahat. dalej sa demontuje vystuha ktora drzi na 2x3 sroboch a u mna velmi silno drzala a asi 15 minut mi trvalo nez som po nej kadejako poskakal a podobne az konecne odpadla z auta :DDalej odstranit krytky pre sroby tazneho, tie su zakryte plastizilom z vyroby-toto ale aj miesto kde bola vystuha treba streknut antikoroznym sprejom (je to v navode). dalej nasadit tazne a podla navodu v spravnom poradi dotahovat sroby na 70NM+90 stupnov- podla mna je to vo finale cca 140NM?Ostava uz len na lavej strane dole odstranit krytku pre kabelaz tazneho a osadit gromet, nasledne sa v kufri zacvakavaju asi 4 klipy, krasne sedeli treba zasrobovat uzemnovacie oko a zapojit posledny konektor do RJ tazneho a tym to konci.V prilohe PPT subor je tam kodovanie a fotky z kamiqa co som bral ako baseline co ma caka a potom moje fotky dake+linky na DRIVE2 kde som tiez cerpal infoPridavam sem aj video a nejake nahodne fotky z montaze.VID_20250831_214506.mp4tazne retrofit.pptx Upraveno před 3 hodiny3 hod od fsociety19x
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.