Publikováno Březen 6, 20196 r Dobrý den, v mé Fabii - rok výroby 2011, 1.2 TSI začala svítit kontrolka ‘Systém kontroly výfukových plynů’. Vzhledem k tomu, že se se svým autem právě nacházím v Dánsku a ráda bych se vyhla místním servisům kvůli cenám, bych se chtěla poradit, jestli je možné v tomto stavu autem dojet zpátky do Česka? Cesta trvá přibližně 10 hodin. Nebo bych měla radši navštívit odborný servis neprodleně? Díky!
Březen 6, 20196 r těžko říct takhle na dálku. Mohla by to být vadná lambda sonda (způsobí vyšší spotřebu a riziko zničení katalyzátoru), mrtvej kazalyzátor, nebo nějakej jinej emisní systém (vířivý klapky, EGR, variátor, ale podle mě 1.2tsi ani jedno z toho nemá - nevím, neznám ten motor). Může to dojet, ale taky vás to může nechat v půlce cesty. Zajel bych do servisu minimálně na diagnostiku a zeptal bych se jich, jestli se s tím dá jet.
Březen 6, 20196 r Pokud to nepadá do nouzového režimu, tak to bude spíše nějaká drobnost, respektive něco kvůli ekologii.
Březen 6, 20196 r Před hodinou, marek16 napsal: těžko říct takhle na dálku....nebo nějakej jinej emisní systém (vířivý klapky, EGR, variátor, ale podle mě 1.2tsi ani jedno z toho nemá - nevím, neznám ten motor). Nic z toho tento motor nemá, takže problém bude jinde. Ale bez načtení závad diagnostikou se nelze nikam posunout.
Březen 6, 20196 r Autor Taky mi někdy svítí kontrolka EPC, když auto nastartuji např. poprvé za den. Když pak vypnu motor, vytáhnu klíč a znovu nastaruji, tak svítit přestane. Může mezi tím být třeba nějaká spojitost?
Březen 7, 20196 r velmi pravděpodobně ano. Ale nic se z toho vyvodit nedá. Něco na motoru (může to ale dělat i brzdový spínač) vykazuje sporadickou chybu. A ŘJ podle typu této chyby rozhodne o rozsvícení kontrolky. Někdy svítí jedna, někdy obě najednou.
Březen 7, 20196 r To může být cokoli, také se ti může brzy stát, že to padne do nouzového režimu - klidně to může nějaký problém s regulací turba anebo třeba se zapalováním. Takže servis => řádná diagnostika. Bez toho nikdy nic nezjistíš a nikdo to ti nic relevantního nemůže poradit.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.