fsociety19x Vloženo 11. Duben 2023 Sdílet Vloženo 11. Duben 2023 aha, tak to sme sa nepochopili-vyskusam aj tuto situaciu lebo ja mam vo zvyku tu packu podrzat a nie len do nej tuknut :P Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zipro Vloženo 11. Duben 2023 Sdílet Vloženo 11. Duben 2023 @fsociety19x adaptivní LA poznáš, že když LA působí, tak se ti na virtuálním kokpitu zobrazí/zbarví šedé čary na oranzové čáry, jak zprava, tak zleva zobrazeného autíčka(tzv. najednou, pokud máš budíky, tak máš zřejmě smůlu na podrobnější zobrazení), pokud nemáš nastaven adaptivní LA - když působí LA, tak pouze jen jedna čára se zbarví na oranžovo, dle toho, ke které silniční čáře jedeš, no a když máš LA vypnuté, tak čáry na virtuálním kokpitu nejsou žádné co se týká emergency assist, super děkuji ti - funguje následovně: pokud mám tempomat nebo nešlapu na plyn v daný okamžik vše funguje - automobil zastaví (automat), pokud jen lehce šlapu na plyn, popř. ho držím, tak automobil nezabrzdí, LA se vypne a automobil jede do příkopu bohužel blinkry se nezapnou ani když auto zastaví (hodnota se zapsala v pořádku) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 11. Duben 2023 Sdílet Vloženo 11. Duben 2023 Tak emergency ověřeno. Super. Ještě si uvědomuji, že mám asi adapt. LA na 80. Zkusím ho dát na těch A0. Prej to tak nezasahuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fsociety19x Vloženo 11. Duben 2023 Sdílet Vloženo 11. Duben 2023 co sa tyka toho zobrazovania adaptiv LA na budikoch-no bohuzial to fakt asi nejde-nasiel som aj na utube video z kamzika kde to typek mal aktivovane a tak isto na budikoch nic. klasicky LA svieti na zeleno s ciarkou v strede a ak si dobre pamatam ak zasahuje tak je ta ikonka LA zlta/oranzova. @ziproohladom Virtualu a adaptive LA-jop mam to napozerane z utube a mas pravdu akurat teda mi pride divne ze na normal budikoch to neukazuje-ktovie ci sa vobec da si nakonfigurovat auto takym stylom. emergency assist-tak fajn ze to funguje az pekne do zastavenia :-) tie vystrazne zamrzia lebo to je dost podstatna vec co sa tyka bezpecnosti, mozno by sa to este muselo dokodovat... inak ja som ani nevedel ale adaptive LA vraj funguje aj pod 60km/h ale je to sucastou traffic jam assits resp travel assist-skodovka to ma na webe. ja by som veru celkom rad mal ten adaptive aj v meste, takto ked ho chcem tak musim porusovat predpisy a ist tou 60-kou :D @keras1ten LA s tym A0 je fakt super ale celkom ma laka vyskusat aj s tou 80kou nech to viem presne porovnat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 11. Duben 2023 Sdílet Vloženo 11. Duben 2023 Adaptivní LA se samozřejmě ukazuje i na klasickém MaxiDOTu, tam to funguje tak, že to co je na virtualkokpitu oranžové tak zde se zvýraznit tučnou bílou čarou. Jinak adaptivní LA se pozná velmi snadno, pokud LA drží auto uprostřed pruhu, je to ten adaptivní. Pokud LA autem “odráží” od krajních čar jako řidič pod vlivem, nejedná se o adaptivní LA… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 U adapt. LA jsou možné 2 volby. (vlastně 3, 2 jsou se zobrazením v radiu) Možnost 80 je agresivní a dělá to hodně zásahu do řízení, jakoby to jezdí od čáry k čáře. Pak je volba A0 a tam říkají, že řízení je plynulé, ne tak klikaté.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fsociety19x Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 (editace) 14 hours ago, Martab said: Adaptivní LA se samozřejmě ukazuje i na klasickém MaxiDOTu, tam to funguje tak, že to co je na virtualkokpitu oranžové tak zde se zvýraznit tučnou bílou čarou. Jinak adaptivní LA se pozná velmi snadno, pokud LA drží auto uprostřed pruhu, je to ten adaptivní. Pokud LA autem “odráží” od krajních čar jako řidič pod vlivem, nejedná se o adaptivní LA… ale ved my vieme rozdiel medzi LA a adaptive LA. radsej by si mohol vysvetlit tu cast ze sa adaptive LA zobrazuje na budikoch. mas ty sam scalu, kde si ho mal od vyroby a ti to tak funguje? alebo mas dokodovany adaptive LA a ukazuje ti to? lebo tak ako som pisal, mne nic neukazuje a rozhodne to neukazuje ani na videach co som pozeral na nete.-proste ak mas LA-zelena/oranzova ikonka,akonahle vsak zaciarknes adaptivne vedenie v pruhu cez infotainment tak toto dokodovane adaptive LA nic nezobrazuje na budikoch cize ani nevies, ci ho mas zapnuty alebo nie-zistis to jedine tak, že ti vyhodi ze mas prevziat kontrolu a a podobne.... tu mas dole aj screen z videa z utube-na mojom aute je to uplne rovnako-NEUKAZUJE TO Editováno: 12. Duben 2023, autor: fsociety19x edit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Mam dokodovane adaptivne vedenie v pruhu a pri Virtualnom cocpite to ukazuje,ale iba cez menu asistentov,inak nie,pretoze mne chyba aj adaptivny tempomat,ktory tam je podmienkou zobrazovania v beznom rezime.V tom pripade by to bol ten zakladny Travel asist,ten vyssi vyzaduje uz citanie znacie a navi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 V 11. 7. 2022 na 9:03, Martin Soukup napsal: Zdravím, po nakódování Adaptive Lane G. (plně funkční) jsem si všiml, že na cockpitu se při aktivním vedení přestala zobrazovat zelená ikonka LA. Což samozřejmě chápu, protože adaptivní vedení má většinou jinou ikonku (společně s ACC ve střední části), ale já nemám ACC, tudíž tam nic nemám. Ty dvě "lajny" dole uprostřed se mi povedlo zobrazit, jenže auto si pak myslí, že mám ACC a nejde klasický tempomat, jen omezovač :) Když přepnu na zobrazení asistentů, tak čáry normálně oranžové jsou. Každopádně nemá někdo nějaký nápad, jak toto obejít? Díky. -- MR 22, Style + Konektivita Tuto to uz chalan preberel... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fsociety19x Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 no a co je teda zaverom? lebo v cenniku inak travel assist ani nevidim ale suhlasim s tym ze ano travel assist -sucastou je adaptive LA a ACC. cize mas nejaku odpoved, preco sa mne na normal maxidote nic nezobrazuje a tak isto ani tomu typkovi z videa? Lebo ja mam ACC a a adaptive LA som si dokodoval a tak isto ten typek na utube...cize co, da sa to dokodovat na maxidote alebo nie? je to mozne len s DSG a VC alebo aj manual ale VC? ja som to inak nasiel aj na OBD elven-tam to riesil typek ale na VC a isiel som teda do kodovania-instruments a tam ked som to preletel tak vsetko vyzeralo byt zapnute-neviem co ine by sa tam dalo zaklknut ako "nainstalovane a teda zobrazovat" -> https://forum.obdeleven.com/thread/15665/scala-adaptive-lane-assist Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Samozrejme v cenniku Scaly su 2 baliky Travel asist Prvy za 948 eur Travel Assist Travel Assist obsahuje celý rad asistentov a funkcií, vrátane adaptívneho asistenta jazdného pruhu, Front Assist, virtuálneho kokpitu a adaptívneho tempomatu až do rýchlosti 210 km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 @fsociety19x na tom videu je vidět že mu to ukazuje v tom menu asistentů, tlusté bílé čára -> probíhá adaptivní vedení. Máme Kamiq s TravelAsistentem a VirtualCocpit, tam se to zobrazuje buď v tom menu, nebo ikona dole na LCD. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Druhy za 979 eur,ale vyzaduje este navi a citanie znaciek za dalsich 1384 eur Travel Assist Plus UpozornenieTáto položka sa nezhoduje s vaším predchádzajúcim výberom. Travel Assist Plus obsahuje celý rad asistentov a funkcií vrátane adaptívneho asistenta jazdného pruhu, Front Assist, Park Assist a Prediktívneho tempomatu až do rýchlosti 210 km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Nepoznam tvoju specifikaciu auta,nieco mas dokodovane,ale ak ti to nezobrazuje,asi ti nieco chyba bud v kodovani,alebo v hardwery Mne by to zobrazovalo VO VIRTUALE,len mne chyba ACC.Nafotim a dam sem,ako mne to adaptivne vedenie zobrazuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 před 20 hodinami, zipro napsal: @fsociety19x adaptivní LA poznáš, že když LA působí, tak se ti na virtuálním kokpitu zobrazí/zbarví šedé čary na oranzové čáry, jak zprava, tak zleva zobrazeného autíčka(tzv. najednou, pokud máš budíky, tak máš zřejmě smůlu na podrobnější zobrazení), pokud nemáš nastaven adaptivní LA - když působí LA, tak pouze jen jedna čára se zbarví na oranžovo, dle toho, ke které silniční čáře jedeš, no a když máš LA vypnuté, tak čáry na virtuálním kokpitu nejsou žádné co se týká emergency assist, super děkuji ti - funguje následovně: pokud mám tempomat nebo nešlapu na plyn v daný okamžik vše funguje - automobil zastaví (automat), pokud jen lehce šlapu na plyn, popř. ho držím, tak automobil nezabrzdí, LA se vypne a automobil jede do příkopu bohužel blinkry se nezapnou ani když auto zastaví (hodnota se zapsala v pořádku) Na ten emergency ale nieje spolah,popravde neviem,ako sa Vam to podarilo kodovat,lebo Scala/Kamiq uvedeny system ani nepozna,nema ho v ponuke ani pri baliku Travel asistov 1 a 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Spolehlivost? Tak 2 emergency odzkoušeli a prý funguje. Tak nevím? Na balíky nesmíš koukat. Light ass. taky nikdo nenabízí. Tedy nenabízel. A funguje. A další a další. Alarm, nevím co ještě... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Neskusal niekto kodovat ambietne osvetlenie v aute,to co je v palubovke?Scala mam v ponuke biela,cervena,medena,ci niekto nenasiel,ci to ide a ak ano,kde sa to nachadza.Ja mam iba cervene,ye ci nieje moyne kodovat aj tie dve farby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Už se vše řešilo. Scala nemá RGB ledky. Takže jakou barvu ti tam dají, takovou to svítí. Žádné kódování nepomůže. Maximálně intenzitu... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 před 1 minutou, keras1 napsal: Spolehlivost? Tak 2 emergency odzkoušeli a prý funguje. Tak nevím? Na balíky nesmíš koukat. Light ass. taky nikdo nenabízí. Tedy nenabízel. A funguje. A další a další. Alarm, nevím co ještě... Len funguje ako?Ze bez vystraznych svetiel auto zastavi...ja tento system poznam zo Superba,tam fungoval skvelo a kompletne,toto ja neviem no.... Light asist je priplatkova polozka od sameho zaciatku,do modeloveho tusim 2021 bola vpoho dokodovatelna,pokial nevymenili kameru za 2Q,ale mam to spravene uz aj ja na 2023 Alarm je tiez v baliku s kessy a safe systemom za priplatok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Mě třeba hrozně štve, že škoda si nedá vůbec práci jednoduchým kódováním udělat pravdivou spotřebu! Hrůza. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras1 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 (editace) Tak to se omlouvám. Ja když scalu studoval, nikde jsem tu možnost nenašel. Ale jsou tam další věci. Jen mrkni na seznam našich sumarizací kódování. Já než koupil kabel tak servisy jen že to nejde nebo, že to neumí 😀 A ten emergency - blinkry, blinkry. Důležitý snad je, že auto zastaví ne? Když jedeš třeba po noční jak se může fc hodit😉 Editováno: 12. Duben 2023, autor: keras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 Ja samo chapem tu radost z moznosti kodovanie,ale ver mi,ze to je ine u tvojej 2020tky a mojej 2023jky....ja som samo kodovane auta tiez mal vsetky,ale nakolko ja na to sam gule nemam,davam to kodovat profikom/samo nie v servise,ty nic nevedia a ani nemozu/,len ked uz nieco nakodovane mam,alebo dam nakodovat,nech je to 101 pero funkcne,kompletne a bezpecne,nech nesposobim nieco sebe,alebo nebodaj inym. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zipro Vloženo 12. Duben 2023 Sdílet Vloženo 12. Duben 2023 @Patrik1971 emergency asistent krásně zpomaluje a zároveň adaptivní LA stále vede mezi pruhy, v žádném případě to "nedupne" na brzdu, jasně spolu s blinkry by to bylo lepší, ale základní funkce zastavení auta je splněna a pokud do tebe někdo tzv. napálí zezadu, tak i blinkry nepomůžou, jelikož problém mezi volantem a pedálem je u druhého automobilu (řidič nevěnuje pozornost řízení nebo nepřizpůsobí rychlost stavu a povaze vozovky), když chodíš k těm tzv. profíkům, tak jsem nahoď kódování blinkrů, místo blbých připomínek... toto vlákno není proto, abys sem psal, že si to raději od někoho necháš udělat, a že kódování automobilu jiných roků výroby může být pokaždé jiné, a že to Škoda Auto nenabízí... co se týká adaptivního LA - je to super věc, jen je škoda, že to Škoda Auto nenabízí, jasný není to Tesla, aby auto umělo autonomně řídit, ale když je to vyzkoušené a krásně to funguje a jde to vypnout v menu, tak je prostě super možnost dokódování funkce, jako spoustu ostatního... (a co se týče roku výroby automobilu - je to jednoduché, kódování je přijato dle napsaného postupu, nebo kódování není přijato, nebo nabídka není vůbec zobrazena, mimo jiné záleží také na výbavě vozu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fsociety19x Vloženo 13. Duben 2023 Sdílet Vloženo 13. Duben 2023 (editace) @Martab môžes spravit screen z toho videa co presne myslis? Lebo ja na tom videu-inak su na nete 2 videa od toho typka, vobec nevidim to co popisujes-proste v infotainmente jasne zaciarkol adaptive LA a v tom momente mu na maxidote zmizla zelena ikonka pre LA. ta sa mu objavi len ked vypne adaptivne vedenie a ide zas cez normal LA. druha situacia- v jednom z tych 2 videi sa mu objavila na chvilu zelena ikonka LA aj ked mal zapnuty adaptive LA-mne to spravilo tiez, ked som menil jazdny pruh tak som myslel, ze to je pravidlo ale nie je. ukazalo mi tu ikonku na par sekund len 2x asi a to to adaptive LA pouzivam stale. EDIT:uz asi viem co myslis-vid foto. toto ale jemu ukazuje asi preto lebo je prazdna cesta? akoze tie dve biele ciary po bokoch som si nikdy u seba ani nevsimol-cize vodorovne ciary ukazuje ACC a zvysle sa do toho pridaju ked je zapnuty aj lane assist? ma drbne z toho. inak mne tie vodorovne ukazuje obcas tiez ale to len ked napr zapnem ACC na prazdnej ceste co jazdil aj on. vodorovne ciary s ikonkou auta mi ukazuje len ked regulujem vzialenost alebo ju auto reguluje...mne to neukazuje permanentne ako jemu-to vyzera ako keby mal na budikoch nejake samostatne ukazovanie lane assistu, ako ked si prepinas rychlost, spotrebu atd...z tohto sa asi nevysomarim... Editováno: 13. Duben 2023, autor: fsociety19x EDIT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fsociety19x Vloženo 13. Duben 2023 Sdílet Vloženo 13. Duben 2023 (editace) On 4/6/2023 at 10:09 PM, keras1 said: Díky moc, mrknu na to👍 Hele chlape, tak jsem schválně pustil noťas a mám to dobře a pleteš se ty!!! 😀Mám i screeny kdybys chtěl. Kdysi jsem si je pro jistotu dělal, když jsem "začínal" 23,24 jsou vnitřní zadní obrysová světla - ta část na pohyblivých dveřích 😉 (20,21 jsou na blatníku) Edit: Tak ten čas na okna se přesně jmenuje: ENG148616-ENG149203-ZV Komfort (Fensterheber)-FH_SAD_Kl15Aus_Freigabezeit. Mám tam 600 sekund. To je max??? (mám ve founu mapování kanálů všech jednotek - adapt. i LK - supr věc 😉) viete ako sme riesili tie okna? a potom ste napisali že oni funguju len po urcity cas a keras to pozrel ze to je 600 SEKUND. no tak vcera modelova situacia: pidem na dvor, otvorim kapotu ze idem trosku dobit baterku bolo teplo tak reku necham trochu otvorene okna mackam tlacidla a NIC-proste po asi minute co som vypol motor mi vobec nefungovali okna okna sli otvorit dodatocne len podrzanim tlacidla na kluci nieco mi teda uslo? lebo tot mi pripomina rapid :DDD katastrofa *edit* podla toho co sa riesilo na strane 27 tak to vyzeralo tak, ze tie okna maju automaticky fungovat aj ked je vypbuty motor a otvorene dvere a na to tam je ten limit 600 sekund. lenze potom keras daval kodovanie aj na : "Povolit provoz elektricky ovládaných oken při vypnutém zapalování a při otevření dveří" tak teraz nie uplne chapem na co je ten limit 600 sekund. vypnuty motor moze byt ale musia byt zatvorene dvere alebo ako? suma sumarum vypnuty motor+otvorene dvere=okna nefungovali-kodovanie som nemenil-tovarenske nastavenie Editováno: 13. Duben 2023, autor: fsociety19x EDIT Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.