Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, včera jsem s autem ujel asi 150km. Po dotankovani jsem už nenastartoval. Zkontroloval jsem olej a ač mi žádná kontrolka nesvitila, bylo ho tam minimum. Olej jsem dolil ale auto jsem nenatocil. Pak jsem omylem zapomněl nasadit víčko od oleje a motor se rozběhl prakticky bez problémů. Sundal jsem horní kryt motoru, abych vyřadil z oběhu filtr a odpojil odfuk (takovou tu hadicku ve tvaru S pod krytem), ale problém je furt stejný. Hned jakminel nasadíme víčko, motor okamžitě umírá. Zvláštní je, že bez něj auto jede naprosto v pořádku. Ujel jsem s ním bez víčka 40km, abych auto odstavil u známých a ani jsem neměl na kapotě olej. Vzduch saje do motoru, což by mělo být dobře. Neklepe, nechrastí a výkon je normální takže se snad motor ani nepotkal. Je to pro mě záhada, protože na netu nic není. Všichni mají opačný problém, tedy že po sundáni víčka motor chcipa, já to mám přesně obráceně. Neví někdo, co s tím? 

otázkou je, kolik je tam teď toho oleje - nechal jsi ho před změření hladiny stéct dolu?

Tím, že se jedná o HTP, bych v první řadě změřil tlaky.

• Autor

Olej je dolitej v pořádku. Nevím ale jestli je bezpečný s tím, bez víčka někam ject, aby se na to aspoň někdo podíval. 

A co takhle omrknout filtr vzduchu a jeho box, ten bude asi bukovej ... B) Jezdit bez víčka dolívání oleje není nic moc, budeš pak mít v motoru brusnou pastu ...

Upraveno od rayx

• Autor

Jak jsem psal. Filtr jsem celej sundal a úplně ho vyřadil z oběhu a ten problém se děje i bez toho boxu. Jenom Teda do toho boxu jde ještě nějakej kabel. Ten jsem neodpojil...

S ohledem na chybějící olej (musels dolívat, měl motor znatelnou spotřebu oleje?) by to mohl být PCV ventil, ale to je hodně nepravděpodobný, leda by muselo být sání už uplně zahumusený právě od oleje, karbonu atd., když si to nyní bere všechen vzduch pro běh právě evidentně přes PCV ventil a ne od sání ...

Co je to za rok, výkon a kod motoru?

• 4 roky později...

Dobrý den

Chci se zeptat zda se to nějak vyřešilo mám stejný problém.

Děkuji

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.