Davy_CZ Vloženo 11. Červen 2019 Sdílet Vloženo 11. Červen 2019 Zdravím K-q osazenstvo. Dlouhodobě, ale nepravidelně a nepředvidatelně se u mého Karoqa (1.5, DSG, 4x2, 7/2017) setkávám s chováním, které mě nepřijde jako zamýšlené až dokonce ho považuji za život ohrožující : Po opětovném automatickém nastartování motoru v režimu START-STOP nenaskočí posilovač řízení. Tedy auto jede, je v pohybu, ale s volantem jde točit jen velice ztěžka - třeba v křižovatce dost svízelná situace. Pokud se pak rozjedu zřejmě nad určitou rychlost, tak posilovač naskočí. Pokud se rozjet ale nemůžu (např. při parkování), tak nezbývá než vypnout a znovu nastartovat motor. Vypozoroval jsem že se to (ale nepravidelně) stává za situace, kdy dojde k nastartování ihned po vypnutí motoru. Tedy přijíždím ke křižovatce, brzdím, téměř už stojím, ale kola se ještě točí a S-S už zareaguje a motor vypne, i když je auto stále v pohybu/dojezdu., V tom já přidám, motor nastartuje, ale posilovač ne. Takže vjíždím do křižovatky, chci zabočit a bez posilovače se z řízením musím hodně prát. Za 20 tis. km během 1 roku se mi to stalo asi 20x. Setkal se s tím někdo z vás? Samozřejmě si o této "vlastnosti" popovídám v servisu. Jen chápu, že je to nedeterministické chování, které se jim bude těžko prezentovat a dokazovat, tak se tu chci zeptat, zda se s tímto chováním setkal i někdo další nebo jsem v tom sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misocko Vloženo 11. Červen 2019 Sdílet Vloženo 11. Červen 2019 to fakt? sorry za OT obavam sa ze vecsina clenov fora ma svoje auto a dobre chape ako StartStop nici ich vozidlo , takze ho po kazdom nastartovani vypnu , tak ako by si mal aj ty. Dost tazko ti teda budu vediet poradit v tomto. Alebo mas sluzobak a je ti to jedno? ja to vypinam aj na sluzobaku.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davy_CZ Vloženo 11. Červen 2019 Autor Sdílet Vloženo 11. Červen 2019 Máš pravdu, je to zlo. Samozřejmě, že ten "podařený" S-S systém vypínám, jak to jen jde. Ale jezdím a startuji auto tak často, že prostě ne vždy si to zkrátka uvědomím a po tom tlačítku hrábnu. Proto předpokládám, že obdobně to i ostatní né vždy vypnou a mohli se s tím problémem setkat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misocko Vloženo 11. Červen 2019 Sdílet Vloženo 11. Červen 2019 (editace) tak potom, prepac, zacal by som vycitanim chyb, asi aj kontrola dobijania, infotainment nepise nic? zrejme to nenaskoci lebo je nizke napetie v sieti minule som zabudol vypnut SS a skoro mi utrhol volant ruky pri startovani Editováno: 11. Červen 2019, autor: misocko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkepeni Vloženo 13. Červen 2019 Sdílet Vloženo 13. Červen 2019 Dnes som mal podobny pocit ked som zabudol tu zlobu vypnut a po cca 5min jazdy ked som dobrzdoval do krizovatky tak motor sa vypol a volant stuhol kvalitne ale siel som "len" rovno no stlacil ten gombik A, a auto naskocilo hned s posilovacom. Skus to odsledovat a nestlacat plyn, ale to A..moj je 06/2018 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 13. Červen 2019 Sdílet Vloženo 13. Červen 2019 Podle mě je to chyba, protože při aktivním start stopu a jím vypnutém motoru, stačí volantem potočit a motor naskončí (minimálně v Polu to tak je (jsem si jisty) u FIII to bude taky - zítra zkusím). Pokud je v záruce, tak bych to reklamoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.