Shot Vloženo 5. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2019 Zdravím, riešil už niekto odhlučnenie?? rozmýšľam nad izoláciou z vnútornej strany plastových podblatníkov, aby to trochu stíchlo od kolies.. má niekto skúsenosť či to pomohlo? prípadne čo to stojí a čo ste použili za materiál, dík za rady/návrhy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
km7ecz Vloženo 11. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2019 Ahoj, Před 4 roky jsem se pokoušel odhlučnit Fabii 2 1.4TDI (neřešitelný úkol) a rok před tím Felicii 1.3 BMM Nejvíce inspirace jsem nasbíral na těchto stránkách: ahifi.cz/odhlucneni-vozidel-tlumeni-aut/ Mají tam nafocených hromadu fotek ohledně montáže auto hifi, odhlučnění dveří a hlavně odhlučnění hluku kol (polepují plastový podběh i karosérii pod koberečky). Každopádně, z vlastní zkušenosti, pokud se do toho pustíš, čeká Tě hromada práce: rozebrat, očistit, odmastit, nastříhat tlumící materiál tak, aby seděl, polepit bez vzduchových bublin, složit. Upozorňuji na častý neblahý efekt, zatlumíš jeden zdroj hluku a na povrch vyleze jiný: vytlumíš přední podběhy a uslyšíš hluk pronikající přes přední dveře nebo A sloupky, vytlumíš zadní podběhy a uslyšíš hluk pronikající přes dno kufru. Já na firemním Rapidu mám obuty kola s pneumatikou 185/60 R15 a hluk od kol prakticky nezaznamenávám (jízdní vlastnosti, ale nic moc). Díval jsem se na fotky tvého Rapida a tipuju, že tam máš obuté kola s pneumatikou 215/40 R17, ta šířka a nízký profil udělají při odvalování své. Pneumatiky máš ještě z výroby? A kolik máš na nich najeto? Zkoušel jsi na autě kola s pneumatikou od jiného výrobce? Nebo kola s menším rozměrem 215/45 R16, jestli je tam nějaký rozdíl? Předpokládám, že do menších jít asi nechceš :). S pozdravem Kamil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 11. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2019 na materiálech se dá dost ušetřit, co se používá na ahifi jsou reklamní značky 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shot Vloženo 16. Září 2019 Autor Sdílet Vloženo 16. Září 2019 Po dodatočom zapísani pneumatík rozmeru 215/45/R17 do TP a zakúpeni a obutí pneu značky Fulda Sport Control 2, Trakcia za sucha a mokra A-C a hlučnosť 68DB sa výrazne hluk od kolies znížil...Tie Bridgestone Turanza ER050 neskutočne hučia, a to by človek povedal že z výroby tam dajú to najlepšie :/ Tak či onak, rozmýšľam o dodatočom vytlmení plastových podblatnikov. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malarkey Vloženo 29. Září 2019 Sdílet Vloženo 29. Září 2019 Já si auto odhlucnoval. Viz. moje téma. Odhlučnění to bylo "level začátečník" vybral jsem základní levné matrose ( není to Audi A7) a šel jsem do toho s tím že to beru jako zábavu a v nejhorším to nebude mít žádný efekt. Efekt to ale mělo. Přiznám se že hluk mě v autě vadí a proto jsem nejradši na dálnici jezdil kolem 120 kdy víc mě hluk už prostě obtěžoval. Teď to přijde tak ve 140-150. Pravda ale je že zase mnohem víc vnimam hluk od čelního skla, sloupků, střechy atd... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.