Kuba Machura Vloženo 22. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2019 Ahoj. Otázka asi k novým majitelům aut. Jaká je prosím spotřeba v techničáku? Máte tam hodnoty podle starých norem (NEDC) nebo už podle nových (WLTP)? U WLTP je vždy nějaké rozmezí - třeba 5,3-6,5 l/100 km a u NEDC 5,1 l/100 km. Čekám na Kamiqa, se kterým budu jezdit i na služebky a zajímalo by mě, jak to je u nových aut, která musela projít i novým homologačním cyklem. Děkuji ;-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 27. Únor 2020 Sdílet Vloženo 27. Únor 2020 Nikdo nic? Já mám vyrobené auto 10/2019, ale v techničáku jsou hodnoty samozřejmě dle NEDC a hodilo by se kalkulovat s těmi WLTP... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 27. Únor 2020 Sdílet Vloženo 27. Únor 2020 Pozri do COC listu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalik73 Vloženo 27. Únor 2020 Sdílet Vloženo 27. Únor 2020 U mě je to viz foto: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 28. Únor 2020 Sdílet Vloženo 28. Únor 2020 (editace) @atlan V COC je toto: Velký i malý TP samozřejmě udávají NEDC kombinovanou spotřebu, tedy 5.0 l A 5.0 vs 6.2 už je celkem rozdíl a otázka je, jestli pro výpočty náhrad lze použít WLTP hodnoty. Toto jsem dohledal na netu: Takže zdá se, že je na zaměstnavateli, jestli WLTP hodnoty uzná. V zákoně je definován TP a kombinovaná spotřeba, ale o metodice se nic nepíše... Pokud se mýlím, tak mě někdo opravte. Editováno: 28. Únor 2020, autor: Michal Tvrdík Přidán screen článku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mastibruch Vloženo 7. Březen 2020 Sdílet Vloženo 7. Březen 2020 Ja toto taky řešil s prodejcem protoze taky chci aby v technicaku byly napsany hodnoty dle WLTP. Tak jsem zvědav co mi řekne. V pondeli se tam znovu chystam. Odesláno z mého JSN-L21 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Habi001 Vloženo 24. Březen 2020 Sdílet Vloženo 24. Březen 2020 ty si rozhodně nemůžeš diktovat co bude zapsáno v TP. to je prostě dáno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mastibruch Vloženo 24. Březen 2020 Sdílet Vloženo 24. Březen 2020 Toto je opravdu hodnotný příspěvek.. [emoji848]Odesláno z mého JSN-L21 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 7. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2020 Habi001 to napsal dobře. Mě osobně je jedno co mám v TP. Stejně vždy záleží na tom jak kdo stím jezdí. Jsem spíše překvapen za kolik Kamiq dokáže jezdit. Ted např. dovolená , Kamiq naložen jak to jen šlo a průměrná spotřeba 4,8l/100. A to jsem dodržoval předpisy. Při zpáteční cestě jsem to občas trochu víc popohnal a spotřeba byla 5,0L. Takže za mě spotřeba vynikající a tříválec jel na 1 a ani jsem nepozoroval že bychom někoho brzdily. Docela přemýšlím že se zbavím Octavie, jelikož stejně jezdím sám a vezmu si Kamiga. Bohatě to stačí. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.