Publikováno Září 30, 20195 r Nazdar. Stretol sa už niekto stakýmto niečim?Ak áno ako to vyriešil? Poistka úplne zhorená ale aj ten plast. Čo to mohlo spôsobiť? Tá zhorená poistka je na alternátor
Září 30, 20195 r Odhadoval bych to na přechodový odpor- to se stává, když není třeba utažená matka. (Nebo zoxidovanà). V místě takového špatně vodivého spoje pak dochází k "vypalování"
Září 30, 20195 r Autor Tak potom čo stým spraviť aby sa to ešte raz nestalo? Jasné, musím kupiť ten nosič poistiek, novú poistku ak dobre viem tak tam by mala byť 110A poistka a očistiť kontakt? Upraveno Září 30, 20195 r od VAN3RKO
Září 30, 20195 r Přesně jak píšeš. Držák nový, pojistka taky... ale jak vypadá zbytek (kabel) to nevím.Co nejčistší a "nejkovovější" spoje. Bez oxidace a vyhřátých materiálů. Jestli vypadá kabel stejně jako ten šroub, tak minimálně zkrátit a předělat oko. Po montáži "osahat" ať se to nehřeje...
Říjen 1, 20195 r Autor Ten kábel vyzerá takto. Lenže s bežnými krimpovacími kliešťami nespravím výmenu toho oka. Kábel je hrubší.
Říjen 1, 20195 r Řešil jsem úplně stejný problém na golfIV, takže stejná platforma. Vypálená pojistkovka vlivem zmíněného přechodového odporu, který to vypálil.Bylo nutno koupit nejen novou pojistkovku, ale udělal jsem i nový kabel od altíku, což bylo levnější. Naměřil jsem tam ztráty v desetinách V, takže to málo dobíjelo.Stačilo koupit 2 metry měděného kabelu (už si nepamatuji průřez a něco zbylo) a k tomu očka na daný průřez kabelu - na altík M8 a na baterii M6. Očka jsem napájel (zalil cínem) a zakrimpoval. Přes očka a konec kabelu jsem přetáhl smrštovací bužírku. To, že na očku není nalisovaná M6 matice nevadí. Stálo to do 200kč.Od té doby se to nevyhřívalo a správně dobíjelo.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.