VAN3RKO Vloženo 30. Září 2019 Sdílet Vloženo 30. Září 2019 Nazdar. Stretol sa už niekto stakýmto niečim?Ak áno ako to vyriešil? Poistka úplne zhorená ale aj ten plast. Čo to mohlo spôsobiť? Tá zhorená poistka je na alternátor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 30. Září 2019 Sdílet Vloženo 30. Září 2019 Odhadoval bych to na přechodový odpor- to se stává, když není třeba utažená matka. (Nebo zoxidovanà). V místě takového špatně vodivého spoje pak dochází k "vypalování" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAN3RKO Vloženo 30. Září 2019 Autor Sdílet Vloženo 30. Září 2019 (editace) Tak potom čo stým spraviť aby sa to ešte raz nestalo? Jasné, musím kupiť ten nosič poistiek, novú poistku ak dobre viem tak tam by mala byť 110A poistka a očistiť kontakt? Editováno: 30. Září 2019, autor: VAN3RKO Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 30. Září 2019 Sdílet Vloženo 30. Září 2019 Přesně jak píšeš. Držák nový, pojistka taky... ale jak vypadá zbytek (kabel) to nevím.Co nejčistší a "nejkovovější" spoje. Bez oxidace a vyhřátých materiálů. Jestli vypadá kabel stejně jako ten šroub, tak minimálně zkrátit a předělat oko. Po montáži "osahat" ať se to nehřeje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAN3RKO Vloženo 1. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 1. Říjen 2019 Ten kábel vyzerá takto. Lenže s bežnými krimpovacími kliešťami nespravím výmenu toho oka. Kábel je hrubší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
graun Vloženo 1. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2019 Řešil jsem úplně stejný problém na golfIV, takže stejná platforma. Vypálená pojistkovka vlivem zmíněného přechodového odporu, který to vypálil.Bylo nutno koupit nejen novou pojistkovku, ale udělal jsem i nový kabel od altíku, což bylo levnější. Naměřil jsem tam ztráty v desetinách V, takže to málo dobíjelo.Stačilo koupit 2 metry měděného kabelu (už si nepamatuji průřez a něco zbylo) a k tomu očka na daný průřez kabelu - na altík M8 a na baterii M6. Očka jsem napájel (zalil cínem) a zakrimpoval. Přes očka a konec kabelu jsem přetáhl smrštovací bužírku. To, že na očku není nalisovaná M6 matice nevadí. Stálo to do 200kč.Od té doby se to nevyhřívalo a správně dobíjelo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.