Pytlák Vloženo 17. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2019 Dnes jsem přezul z 18" letních (215 / 50 R18) na 17" zimní pneu (215 / 55 R17). Co mě zarazilo je odchylka tachometrové rychlosti od skutečné měřené GPS. Na 18" letních je odchylka při rychlosti 130 km/h 6 km/h (tj. podle tachometru jedu 136, podle GPS jedu 130). Na 17" zimních pneu je ale odchylka již 12 km/h (podle tachometru jedu 142, podle GPS jedu 130). Samozřejmě víc věřím GPS. Je možné, aby ta odchylka byla tak velká? To je cca 10%. Jak měří tachometr Vám? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 17. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2019 A změnil jsi nastavení pneu za zimni? Ale asi to nemá na vliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pytlák Vloženo 17. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2019 Jen jsem znovu uložil tlak v pneu. Ještě někde se dá něco nastavit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olexaV Vloženo 17. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2019 já mam na autě 17ky kola a na dálnici dle tachometru jedu 100 a dle gps je 97, když jedu dle tachometru 130 je dle gps 124. Čím větší rychlost tím větší odchylka , když jedu 50 tak dle gps jedu 48 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bangladezo Vloženo 17. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2019 Změř skutečný obvod kola / např. krejčovským metrem/ na přední nápravě a porovnej to s těma letníma . Pravděpodobně ty zimní budou trochu manší a to udělá tu odchylku . 142 na 130 je fakt dost . To měly stodvacítky v 80 tých letech . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 17. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2019 tady http://www.rimsntires.com/specspro.jsp je porovnávač pneu. Obvod zimních je o 0,7 % menší. A myslím, že to jde nastavit VAGem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pytlák Vloženo 17. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2019 Zmeril jsem obvod kola a vychazi mi asi o 3cm mensi nez na letnich. V tom porovnavaci vychazi asi o 1,5cm mensi. Myslim si, ze by to nemelo delat tak obrovsky rozdil v merene a skutecne rychlosti. Jeste me napada, ze mi prehravali software kvuli svolavacce u motoru 1,5 TSI. Nemuze byt problem v tomto? Vi nekdo, jestli to jde skutecne prenastavit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.