Publikováno Listopad 11, 20195 r Zdravím, jdu si pro radu. Byl jsem nucen k výměně převodovky, byl tam zlomený zub. Po výměně mám problém s PP, neumí rozeznat od 3 co je zařazeno, nic neukáže. Až u 6 ukáže zarazenou 5 a ze mam preradit na 6.otacky jsou vyšší o cca 300 bez byly před výměnou. Díky tomu že neukáže kvalt tak nesepne ani tempomat. U 3 a 4 když pustím spojku tak je cítí a i slyšet jakoby tuknuti. Přišlo mi jakoby si to tam teprve dosedlo po zařazení. Spojka jinak chodí normálně a jinak zvuk je ok. Byl menen i olej a i v Haldexu. Prosím o radu někoho zkušeného.
Listopad 11, 20195 r Autor Mam 2.0tdi 4x4 103kw. Bylo mi řečeno že tam je pouze 1 typ a ze tam obsadili tu stejnou. Ale realita mi přijde jiná. I ta 4 mi přišla že je jinde otackama. Označení ale neznám. Je možné že by tam dal špatný typ? Například z 4x2?
Listopad 11, 20195 r No to budes musiet sa spytat skusenejsieho, ci tam ide nakodovat ina 6kvaltova prevodovka.
Listopad 11, 20195 r Silnější verze 2.0 TDi má delší převody než slabší verze. Jestli jsi měl silnější verzi a dali ti tam převodovku ze slabší tak určitě převody kratší budou.
Listopad 11, 20195 r Autor Před hodinou, 15degren napsal: Silnější verze 2.0 TDi má delší převody než slabší verze. Jestli jsi měl silnější verzi a dali ti tam převodovku ze slabší tak určitě převody kratší budou. Mám 103 kW. Silnější 125kw se snad ani nedávali do 4x4 ne? Ale je fakt ze ten rozdíl v otáčkách by tomu mohl odpovídat
Listopad 11, 20195 r Tam dal někdo úplně jinou převodovku než tam patří a není určená ani pro 4x4 s výkonem 125 kw, protože 4x4 lze přehrát ze 103 kw na 125kw a bude to ukazovat doporučení řazení správně, tj. problém musí být ještě jiný...na převodovce by měl vyraženo označení(3 abecední písmena)....to zkus zjistit a uvidí se dál.
Listopad 11, 20195 r posledná moda je dávať prevodovky z OIII do OII a naraziť na ne aj správny kod raznicami :D tempomaty nejdú 4-5-6 , štartér chytá o zuby ...
Listopad 15, 20195 r Autor V 11. 11. 2019 na 17:41, 15degren napsal: Tak označení původní teda nevím ale je tam dána ze stejné motorozace ale označení má jiné. Je možné aby i to mělo takový vliv na zvýšení otáček a nerozeznání kvalitu PC?
Únor 3, 20214 r Ahojte, chcem sa spýtať, otec má podobný problém, je to na Superbe ale nechcem zakladať novú tému. Ide teda o Superb TDi, 103kW, ročník 2011. Bola menená prevodovka a taky to po výmene špatne ukazuje rychlosť (napr 4. stupeň vobec neukazuje a na tomto stupni nejde ani tempomat) a pocitovo vraj aj auto špatne jede. Prikladam obrázky originálnej prevodovky a "novej" po výmene. Jedná sa o ten samý typ WWO ale je vidieť že to značení nie je úplne stejné. Otec zisťoval že je ta nová prevodovka z Passatu. Znamená teda to označenie WWO že sú prevodovky zamenitelné len tu novú treba naprogramovať na Superba alebo aj tak sa može jednať o nekompatibilné prevodovky? Ďakujem Vám za akékolvek rady. Povodná prevodovka: "Nová" prevodovka z Passatu (B6 myslím) Upraveno Únor 3, 20214 r od michal84
Únor 3, 20214 r ako si na to prišiel že toto je kod prevodovky ? ten je vypieskovaný na rovnej ploche pred kulisou radenia vedla silenbloku
Únor 3, 20214 r No tak to neviem :-) ... ja som tu prevodovku nevidel, fotil to otec. Už som mu napsal nech sa pozre ešte jednou ... díky.
Únor 3, 20214 r Je pravda že ma nenapadlo že to není číslo prevodovky ale je to číslo samotného komponentu, tej skrine ale jak to myslíš? Číslo komponentu je rovnaké na oboch, je to: 02Q 301 107 Očividne ale pojde o dvoch dodavatelov pretože napr logo vypadá ináč, na jednom logo VW audi a na druhom len VW AG Mňa zmiatlo že som niekde na nete našiel jak bolo psané o type WWO ale asi to bola taky špatná informace. Nicmene už som otca informoval tak keď bude mať nafotené správne označenie tak potom sa uvidí :-) Upraveno Únor 3, 20214 r od michal84
Únor 4, 20214 r však jedna je J a jedna AA a iný materiál takže aj iná fabrika a rok ... zbytočne strácame čas , hore na rovnej ploche je vypieskovaný kod prevodovky , a určite nebude rovnaký kedže máš iné prevodové pomery evidentne
Únor 23, 20214 r Konečne mám tie správne informace, jedná sa teda tieto prevodovky: Originál - LHD Nová po výmene - KNS Znamená teda keď je to iný typ že sa nedá zameniť alebo je možné prekódovanie? Díky Upraveno Únor 23, 20214 r od michal84
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.