Kelso Vloženo 5. Ledna Sdílet Vloženo 5. Ledna ak nebude vypisovat ziadnu zavadu v pamati vozidla, tak nato nemaju ako prist ze je to vypnute Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orinoko.marian Vloženo 3. Května Sdílet Vloženo 3. Května Přeji všem dobrý den Chtěl bych poděkovat za radu panu Jiří Rückauf s vypnutím ACT u motoru 1.5 TSI. Odpojení jednoho káblíku nezní moc technicky ale zato je plně funkční. Po odpojení se na panelu rozsvítí kontrolky ECT a kontrolka motoru, no motor jede klidněji a plynule. To hučení při jízdě po městě bylo nepříjemný a neustálé přepínání na dvouválcový režim i při studeném motoru mi nepřišlo zrovna ideální. Odpojení uvedeného konektoru mi přišlo jednodušší než úprava řídící jednotky, což by vzhledem na záruku mohl být problém. Vyzkoušet si to může každý a posoudit zda to má pro něj efekt nebo ne. Pro mne je to uklidňující pocit, že opět nemusím přemýšlet o prodeji vozu. Teď chci jen zaizolovat koncovky proti vlhkosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fero111 Vloženo 9. Července Sdílet Vloženo 9. Července (editace) Zdravim chcem sa opýtať čo je to klokani nemoc alebo klokanoidní projevy auta ďakujem bolo to tu spomenuté ďakujem Editováno: 9. Července, autor: fero111 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prof. Birkermaier Vloženo 9. Července Sdílet Vloženo 9. Července Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 5. Září Sdílet Vloženo 5. Září ahoj, mně se systém ACT deaktivoval sám, po návštěvě servisu(reklamace vrzajícího pedálu), kde ale auto ani nenapíchli na diag, tudíž nevím, jak je možné že to nefunguje..spíš mě zajímá jak se to stalo..nemohlo by to být třeba slabší baterkou? dvakrát se mi už stalo, že se mi po zamknutí auta nesklopila zrcatka, ale jakmile jsem odemknul a zamknul tak už to šlo bez problémů :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 5. Září Sdílet Vloženo 5. Září Chce to na diagnostiku a podle toho vyhodnotit co tomu je. Setkal jsme se s tím, že se takto systém deaktivoval (diagnostika hlásila výpadky zapalování), servis chybu smazal, chvíli zase vše fungovalo a potom "problém" zpět. Nakonec to dopadlo výměnou vstřikovačů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 9. Září Sdílet Vloženo 9. Září Diag nic nepise…ani chybu zadnou nehlasi a vstrikovace v 78 tisicich si nemyslim.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 9. Září Sdílet Vloženo 9. Září První chyba někdy v 68tis. výměna vstřikovačů cca 90tis. Pokud nefunguje ACT, měla by diagnostika něco psát, pokud je diagnostika čistá, mělo by ACT fungovat bez problémů, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 10. Září Sdílet Vloženo 10. Září Zkusim jeste jednou teda..ale v tolika km by to meli brat na zaruku jeste🤣jeste ji par dni mam 🤣 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 10. Září Sdílet Vloženo 10. Září Záleží jaká je záruka na auto. Pokud klasická dvouletá, tak jsou km irelevantní. Pokud běží prodloužená, potom je omezení dle smlouvy km nebo věk dle toho co nastane dříve. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 14. Září Sdílet Vloženo 14. Září Jeste me napadlo,jestli by to nemohl byt nejakej spinac?vzdy se pri aktivaci/desktivaci ozvalo takovy lusknuti,a logicky by tam neco takovyho melo byt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 15. Září Sdílet Vloženo 15. Září Je tam aktuator který deaktivuje palec na vačce. Uprimne ten systém je dost složitý… Chce to poradně projít disgnostiku a hledat chyby a potom v motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 4. Října Sdílet Vloženo 4. Října Tak dnes nakonec na po2x zjistena chyba zapalovani..a muj nasledny dotaz ,jestli se to bude opakovat a budou se muset menit vstriky ale uz po zaruce mi rekli, ze uz to v zaruce nebude no🤣takze ani kdyz se to objevilo ted poprve v zarucni dobe,tak si to pak budu muset zaplatit ze sveho..parada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 4. Října Sdílet Vloženo 4. Října A jeste dodam..chybu zapalovani to ukazalo pri neutralu..tak je divny ze kvuli tomu nefunguje ACT ,kdyz je v neutralu vyple..a hlavne ta chyba tam byla jen 1x.. jen by me zajimalo, jestli by pomohlo deaktivovat act a tim predejit vymene vstriku..popripade nechat udelat dekarbonizaci motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 4. Října Sdílet Vloženo 4. Října Asi jde o to, že když je tam chyba, auto raději ACT neaktivuje, kdyby náhodou (když vypadne zapalování u 1 ze 4 je to přece jen něco jiného než 1 ze 2). U případu o kterém jsem psal chyba vyskakovala sporadicky těsně po nastartování (dle logu teplota chladicí kapaliny stejná s okolní teplotou) a otáčky odpovídající volnoběhu. Trvalo než se zjistilo že je něco špatně, ale mezi 1. a 2. reklamaci to bylo cca 5tis km a cca měsíc, takže záleží jak dlouho máš ještě záruku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 5. Října Sdílet Vloženo 5. Října No už asi jen 16 dní🤣a to najedu tak 400km max 🤣🤣 asi se začnu modlit🤣😕 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 5. Října Sdílet Vloženo 5. Října Potom zbývá jen popřát hodně štěstí a zmínit, že záruka se prodlužuje automaticky o dobu co strávilo auto v servise přu řešení záručních oprav + pokud by došlo k problému po záruce, jde ještě zkusit kulanci (bylo řešeno na záruku a stejně se závada opakuje) kdy by se mohla automobilka podílet aspoň částečně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 5. Října Sdílet Vloženo 5. Října Díky za info 🙂a doufám,že už sem nebudu vkládat další komentáře 🤣tak zatím 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 10. Října Sdílet Vloženo 10. Října Ahoj,kolik reklamaci jsi s tim reda mel? Už to zase nefunguje a jsem objednanej do servisu🤣ale jestli to zase jen vymažou…. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 10. Října Sdílet Vloženo 10. Října Celkem 2 mylsím, při první smazali chybu, při 2. už tam bylo auto déle a udělali kompletní mechanickou dekarbonizaci, což nepomohlo a potom vyměnili i vstřiky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 25. Října Sdílet Vloženo 25. Října Tak dnes mi ze servisu volali,že to bude na dýl a ukazuje to chybu zapalování na válcích a musí se čekat na vyjádření-postup od automobilky..tak uvidíme,ale mám celkem strach,jestli se vymění např.ty vstřiky,tak aby to nedalo pokojd třeba na rok a potom tam ta chyba nebyla znovu..ale zase na druhou stranu tenhle problém skoro nikdo nemá..tak nevím jestli to pak neposlat do světa🤣🥹 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 25. Října Sdílet Vloženo 25. Října Zatím projevy vypadají stejně, po opravě už víc jak rok klid, tak snad to vydrží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 25. Října Sdílet Vloženo 25. Října A nepremyslis o deaktivaci act?ja premyslel uz pred poruchou prave..jen nevim jestli to nenapacha vic skody jak uzitku 😕 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkraus Vloženo 26. Října Sdílet Vloženo 26. Října A prosimte,jak zjistili ze ta dekarbonizace nepomohla?to ti to vratili a po napr 1000km stejna zavada? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 26. Října Sdílet Vloženo 26. Října Osobně jsem přesvědčen, že dekarbonizace neměla žádný význam na tento problém. Ano, udělali, smazali chybu a do 1k km tam byla zpět. O deaktivaci se neuvažovalo, těch aut s ACT ať už u 1.4 nebo 1.5 TSI jezdí mraky a zatím to nevypadá na nějaký systémový problém. Navíc kdyby bylo ACT deaktivováno, vůbec by se na toto nepřišlo a nejspíš by se dodnes jezdilo s vadným vstřikovačem… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.