thomas_b_b Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Ahojte, může někdo kdo má Kamiqa naskenovat z TP povolené rozměry kol? Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas_b_b Vloženo 12. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas_b_b Vloženo 13. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 13. leden 2020 Ještě jeden dotaz k rozměrům kol v TP, mají je všechny motorizace stejné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvit Vloženo 13. leden 2020 Sdílet Vloženo 13. leden 2020 Tady je 1.5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas_b_b Vloženo 31. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 31. leden 2020 Ahoj, auto bude sice až začátek března, ale již jsem koupil komplet zimáky. Barum Polaris 5; 205/60 R16 92H Dezent TZ 6x16; 5x100; ET35; 57,1 mm Rok výroby pneu 4919, takže opravdu čerstvé. Ještě k diskům ,středová poklička by se měla dát nahradit originál pokličkou Škoda. T. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas_b_b Vloženo 31. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 31. leden 2020 Tyto disky mají schválení. Dávám sem jenom titulní stránku. Na Best drive se dá stáhnout celý dokument. T. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 16. Únor 2020 Sdílet Vloženo 16. Únor 2020 Co máte a nebo jaká kola dáváte jako zimní. Ve středu si jedem pro auto a nevím jestli tam dát 16 zimní a nebo 17 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvit Vloženo 17. Únor 2020 Sdílet Vloženo 17. Únor 2020 Já tam mám 16 :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 17. Únor 2020 Sdílet Vloženo 17. Únor 2020 Tak, rozhodnuto, dnes jsem objednal disky i pneu 16. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalik73 Vloženo 27. Únor 2020 Sdílet Vloženo 27. Únor 2020 (editace) Ahoj, já uvažuji o těchto Alu 17" - cena 2731 kč jsou to rozměrově stejné co jsou zapsané ve velkém techničáku. Velikost 17" jsem zvolil protože jsem k autu dostal i zimní pneu. Tyhle Alu dám pravděpodobně na letní a origo Braga nechám na zimu. Editováno: 27. Únor 2020, autor: dalik73 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 29. Únor 2020 Sdílet Vloženo 29. Únor 2020 Vypadají dobře. Já taky zvažuji jake disky na letní. Do těch bych šel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 29. Únor 2020 Sdílet Vloženo 29. Únor 2020 Přiznávám že mám raději originál disky.Dají se sehnat na netu a za dobrý peníze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalik73 Vloženo 29. Únor 2020 Sdílet Vloženo 29. Únor 2020 Ano, já bych také raději origo... Jenže já jsem 17" za dobrý peníze bohužel nenašel... Navíc jsem chtěl s černou barvou... Co jsem našel já tak bylo vše přes 4litry... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 29. Únor 2020 Sdílet Vloženo 29. Únor 2020 Přesně tak. A neorigo jsou mnohdy stejne kvality a nebo lepší a hezčí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hkubes Vloženo 29. Únor 2020 Sdílet Vloženo 29. Únor 2020 Nebudu nikomu nic vyvracet, ale před lety jsem taky kupoval Alu i s atestem a dnes bych to neudělal i když jsou možná někdy hezčí, jak tu kolega napsal. Originál byl vždy pevnější. A při tom, jak se to se dnes dováží nevím odkud, dávám přednost originálu. Když jsem teď scháněl disky pro manželku, každý den jsem sledoval net. Sice ano, trvalo to 2 měsíce ale hop a origoš jsou tu. Původně jsem chtěl taky černé nakonec jsem si ale vybral klasiku, stříbrné. Ale to je jen můj názor. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalik73 Vloženo 1. Březen 2020 Sdílet Vloženo 1. Březen 2020 Tomu celkem rozumím, není nad osobní zkušenost... Já ji zatím nemám a na ty disky co jsem objednal byli dobré reference. Podotýkám že jde o 17" disky které jsou o proti 16" citelně dražší... proč jsem zrovna vybral 17" už nebudu znovu psát, to jsem vysvětlil již ve svém dřívějším příspěvku... Ps. šel jsem na to od lesa a vybral - černý lak/leštěná čelní plocha (čti černo/stříbrné) ?? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxipess Vloženo 3. Březen 2020 Sdílet Vloženo 3. Březen 2020 Máme nového Kamiqa, hlavně s ním bude jezdit žena krátké trasy město, meziměsto (cca 40 km denně), tak jsem taky řešil jaké zimní kola, a nakonec nechávám jedny originál disky 17" a budu přezouvat jenom pneu. 55 výška je už rozumná i na zimu a auto na nich i vypadá dobře. Po letech kdy jsem měl vždy na zimu plecháče (u několika aut), tak už to pro auto co jezdí na 99 % mimo hory, nebudu řešit. Raději koupím lepší zimní pneu. Co jsem jsem zjistil, tak pokud budete chtít nasazovat řetězy u Kamiqa tak pozor, podle výrobce jdou pouze na 195/60 R16 (?!) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalik73 Vloženo 3. Březen 2020 Sdílet Vloženo 3. Březen 2020 To byla také jedna z variant, ale jen gumy se blbě skladují (nechávám je v servisu) a navíc platil bych stejně, tak zvítězila varianta koupit 17" alu disky... Do hor prakticky nejezdím takže řetězy potřebovat nebudu ? A jak říkáš auto na 17" vypadá líp ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 4. Březen 2020 Sdílet Vloženo 4. Březen 2020 Na 17 kola na Karoqa jsem taky podle ŠA řetězy dat nemohl. Ale koupil jsem je original a neni s nèma problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leoš1960 Vloženo 4. Duben 2020 Sdílet Vloženo 4. Duben 2020 Koukám, že v techničáku nejsou zapsány zimni 17'' pneumatiky. Může je tam zapsat prodejce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 5. Duben 2020 Sdílet Vloženo 5. Duben 2020 Asi ne. To by jsi musel zaslat na ŠA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalik73 Vloženo 5. Duben 2020 Sdílet Vloženo 5. Duben 2020 (editace) On 4/4/2020 at 8:07 PM, Leoš1960 said: Koukám, že v techničáku nejsou zapsány zimni 17'' pneumatiky. Může je tam zapsat prodejce? A kdo říkal že nejsou v techničáku zapsané zimní 17" ??? V techničáku je zapsán rozměr 205/55 R17 91V a je jedno jestli zimní nebo letní. Já jsem ke svému Kamiqu dostal zimáky Hankook o rozměrech 205/55 R17 91V a pochybuji že by dealer provozoval a poté i prodal auto na neschválených pneumatikách. ? Editováno: 5. Duben 2020, autor: dalik73 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leoš1960 Vloženo 5. Duben 2020 Sdílet Vloženo 5. Duben 2020 Tak fajn. Zarazilo mne, že 16'' M+S tam zapsané jsou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalik73 Vloženo 6. Duben 2020 Sdílet Vloženo 6. Duben 2020 Česká legislativa říká, že zimní gumy nesou označení M+S, M.S, M/S nebo MS a že za zimní se považuje též speciální dezén, u něhož je na bočnici pneumatiky vyznačeno označení ET, ML nebo MPT. Písmena M a S znamenají „mud and snow“, tedy bláto a sníh, o gumy do mrazivého počasí přímo nejde. Na to, kterou pneumatiku lze iniciálami M a S označit, není předpis. Písmena M+S i ikonka hory s vločkou mohou být na pneumatikách vedle sebe. Zimní pneumatiku ale spolehlivě označuje jen ten druhý symbol. Na základě dobrovolnosti se přední evropší výrobci pneumatik shodli, že kromě označení MS, které vyžaduje legislativa, budou za účelem lepší orientace zákazníků opatřovat své výrobky emblémem hory se třemi vrcholky a sněhovou vločkou. Tak takhle to vidí výrobci a zákon... ? ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.