Publikováno Únor 18, 20205 r Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně ohledně úniku oleje nejspíše přes gufero pravé poloosy. V AS jeden mechanik doporučil bezokladnou výměnu, ale druhý doporučil počkat, že prý takový únik je normální. Co doporučujete? Vyměnit nebo dál jezdit a zatím neřešit. Pro mě je nepříjemné, že vlastně nevím, kolik oleje z převodovky uteklo, i když kaluž pod autem není, jen drobný mastný flek na krytu na který kape z držáku převodovky viz foto. Díky moc za radu Jedná se o OIII Combi 2015 1.6TDi 5stup manuál.
Únor 18, 20205 r Toto bych neřešil. A je smutné, že se jedná o zcela běžný stav. Tekly mi převodovky na všech autech této generace, hned od novoty. Respektive po pár ujetých km.
Únor 18, 20205 r Není to žádná tragédie, ale normální ten únik oleje určitě není. Gufero stojí pár korun a 1 - 2 hodiny práce? Déle to trvat nemůže. Příležitostně bych to nechal opravit, už jen z toho důvodu, že olej teče na silentblok reakční vzpěry motory a po čase ho zničí.
Únor 28, 20205 r Autor Tak gufero vyměněné, cena cca 3tis Kč. Z převodovky uteklo 1dcl oleje, takže doplněno. Prý se ale u OIII nejedná o ojedinělý případ a servis to už párkrát řešil, tak se určitě vyplatí kontrola jednou za čas ;-) Upraveno Únor 28, 20205 r od HlouchyJR
Březen 7, 20205 r HlouchyJR Možná to deci co údajně vyteklo ani nevyteklo. Měnil jsem olej v převodovce (přesně podle DP) a vyteklo namísto 2,1l jen 1,8l. Šetří se kde se dá, obzvlášť, když litr oleje do převodu stojí patnáct stovek. Možná to nevíš, ale množství oleje v převodu se dá změřit jen když se úplně vypustí, což pochybuji, že při výměně gufera udělali.
Březen 7, 20205 r Autor Ahoj, dělal mi to kamarád, co pracuje v AS jako mechanik, takže mu věřím. Olej kompletně vypustili, dokonce mi ho "nějak" prý vyčistil od pilin (i když jich tam bylo minimum, prý je vidět, že auto jezdí dálky a ne městský provoz) a doplnili. Vyteklo přesně 1,56l a při výměně má vytéct 1,7l (je rozdíl kompletně rozebraná a nerozebraná), takže únik 1,4dcl. Takže bych tomu asi věřil, že to deci vyteklo, už jen podle fotek, jak to kolem gufera vypadalo ?
Březen 7, 20205 r HlouchyJR: Kolik máš najeto? Nebylo vhodné tu náplň když už byla vypuštěná vyměnit?
Březen 7, 20205 r Autor Auto má najeto 78tis km, ten olej byl ale pořád krásně čistý, takže jej tam do 120-150 tis km nechám. Konzultoval jsem to i s p. Sixtou a říkal, že je na výměnu zbytečně brzy, jen doplnit a jezdit dál, tak jsem dal na jeho slova
Březen 7, 20205 r Tak to potom jo. Já mám taky 2015 ale najeto budu mít 140 tkm, takže teď až budu měnit olej v motoru, tak ho vyměním i v převodovce.
Září 30, 20222 r Ahoj, mám podobný problém, ale nemohu zaboha dohledat o jaké číslu dílu se jedná a experti u nas v AS rekli ze tayk nevi a ze to nejdriv musi rozebrat a pak uvidi,coz jsem odmítl, unik je takovy ze to jen rosi za par tisk km se utvori kapicka, ale vymenit bych to chtel. Jedná se o pravou stranu poloosy O3 2017FL 5ti kvalt, nemohl by mi nekdo poradit cislo dilu nebo odkaz na nové gufero? moc dekuji
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.