Mojo.mojo Vloženo 16. Březen 2020 Sdílet Vloženo 16. Březen 2020 Ahoj, chtěl bych se zeptat na funkčnost automatiky zapínání světel. Co se týká večera či vjetí do tunelu, tak je to ok. Ale pokud je přes den zataženo, prší a zapnu stěrače třeba na cyklovač (i nejvyšší rychost) tak k rozsvícení světel nedojde. Což by dle mého mělo. Je toto chování normální? Dá se to případně donastavit? díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. Březen 2020 Sdílet Vloženo 16. Březen 2020 Fabia má dva druhy, buď EasyLight (momentálně v ceníku jako Světelný asistent (automatické spínání světel, Coming Home, Leaving Home) a má ho i Active po FL, dříve standard pro Style) - ten zapíná a vypíná světla jen na základě světlo/tma, neumí tak dobře reagovat na tunely. Pak je vyšší verze "Světelný a dešťový asistent (dešťový senzor, vnitřní zpětné zrcátko s automatickým stmíváním, Tunnel Light)" který je kombinován i se senzorem deště a automatickými stěrači. Až tato verze umí automaticky spolu se stěrači zapnout i světla (a pokud to nedělá, tak je to nejspíše jen vypnuto v infotaimentu). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mojo.mojo Vloženo 16. Březen 2020 Autor Sdílet Vloženo 16. Březen 2020 aha, tak to nejspíše bude ta nižší verze. Jedná se poslední model před F3 do který dávali led přední světla. Stěrače automatiku nemají, pouze cyklovač a první a druhý stupeň rychlosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. Březen 2020 Sdílet Vloženo 16. Březen 2020 Asi bude. Lze to poznat podle zrcátka, pokud je nad zrcátkem za sklem (při pohledu zvenku) jen černá plocha: nebo tam nic není, tak je to ta nižší verze která má senzor v palubní desce. Verze s dešťovým senzorem a spínáním světel se stěrači tam má viditelné čidla: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 16. Březen 2020 Sdílet Vloženo 16. Březen 2020 ak nemas dazdovy senzor, zapnutie stieracov nezapne svetla. iba tma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
los pakos Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 @wirer Tak mě napadlo, dá se u Rain/Light assist nastavit prodleva u Tunnel light? Používám nastavení světel na "Pozdní" a když vjedu do tunelu, auto mi zapne světla asi po 5ti vteřinách. Dobře to funguje, když mám nastavenou hodnotu na "Časné", ale to zase spíná světla moc brzy, chtěl bych odladit jen ten přechod, když vjedu do tunelu aby mi sepnul světla v podstatě hned. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Neda sa to rozdelit 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Březen 2020 Sdílet Vloženo 19. Březen 2020 Nedá (jak už padlo), ale dá se to řešit rozsvícením zadních světel spolu s DRL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libac Vloženo 29. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2020 A touto položkou to nastavit nelze ? Nebo je tato položka pro FL , ještě jsem nezkoušel s tím laborovat . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2020 To je ta samá položka, co jde nastavit i v infotaimentu "časné", "normální" a "pozdní". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ilmirec Vloženo 23. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2020 pred dorabkou Rain/Light senzoru mi zapinali stretavacie svetla cca po 2 sekundach po starte auta, po dorobeni sa svetla zapinaju ihned pri starte. je mozne to upravit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 23. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2020 Fabie s dažďovým senzorom od výroby štartujú v tme s rozsvietenými svetlami... možno 1 štart z 20 štartov sa rozsvietia až dodatočne po cca tých 2sek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 23. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2020 Taky jsem si všiml této změny. Ale zase když mám mokré okno tak se po nastartování občas nechce setřít. Asi čeká na změnu lomu světla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 23. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2020 Rapid taky svítí hned při startu, ten dešťák si dělá co chce, nedávno mi setřel za slunečného počasí jen tak na dálnici už dvakrát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 23. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2020 Jj, pokud je tam "jen" EasyLight (ve Style standard vždy, od FL už v základu), auto startuje se zhasnutými světly, u Rani&Light senzoru jsou světla zapnuté i po dobu startování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 23. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2020 (editace) @ben06 Muška jenom zlatá. Trefa do okolí čidla. Ale taky když začne pršet jen lehko tak nevydržím do zapnutí RainLight tak je zapnu sám Editováno: 23. Srpen 2020, autor: milanxx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ilmirec Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 @Martab a co kombinacia ze svetlo spina "iba" z EasyLight-u, a z Rain&Light senzoru "cita" iba dazd? inymi slovami, modifikacia dvoch settingov do jedneho ako kombinacia, je take nieco vobec mozne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 To netuším a myslím si že není, já mám v autě jak senzor v palubní desce (Easylight), tak ten za zrcátkem a auto používá ten za zrcátkem. nehledě na to že ten je přesnější a je podmínkou pro FLA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 Čidlo světla v palubce vede kromě BCM i do klimatizace (automatické), Kombinací může být několik. Palubka G107 -fotosnímač slunečního záření Přímý signál G399 -snímač rozpoznání světla Přímý signál Zrcátko G355 -snímač vlhkosti vzduchu LIN G823 -snímač rozpoznání vlhkosti vzduchu, deště a světla LIN A že na FLA musí být dešťák sem nezaznamenal, jenom že se tam odpojí jedna komunikace a připojí jiná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 24. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2020 Na FLA musí být světelné čidlo v zrcátku kvůli detekci obce (okolního osvětlení). Samozřejmě těch senzorů v palubní desce jsou minimálně 4 kombinace (3 + záslepka). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.