Cardaish Vloženo 23. Červen 2020 Sdílet Vloženo 23. Červen 2020 Zdravím všechny, poslední dobou mám problém s vozem Škoda Fabia II 1.4 16V. Před cca měsícem se z ničeho nic zobrazila kontrolka motoru, po napojení na levnou čínskou diagnostiku přes mobil se zobrazila chyba „P0141 02 Sensor Heater – Circuit Malfunction (Bank 1 Sensor 2)“ a bohužel bez jakéhokoliv varování aplikace chybu vymazala. Celou dobu se chyba nezobrazila, ale cítil jsem, že je auto v některých situacích línější (např. při startu a rozjezdu chvíli trvalo, než se „chytlo“), každopádně jsem nezaznamenal žádnou ztrátu výkonu nebo jinou chybu. Před pár dny bylo horko a auto bylo hodinu na sluníčku, proto jsem chtěl, aby se rychle ochladil vzduch a chvíli po nastartování jsem zapnul klimu na nejvyšší stupeň s tím, že mi auto „kompletně“ vypadlo. Na semaforu se vypnul motor, brzy a motor zatuhly, zajel jsem na nouzovku na parkoviště (musel jsem brzdit ruční brzdou). Po chvíli jsem auto nastartoval a od té doby všechno v pořádku, klima jede i na 4 stupeň jako by se nic nestalo, každopádně se opět objevila kontrolka motoru. Tentokrát jsem zajel za kamarádem, který má originál Škoda diagnostiku a po projetí mi našla 2 chyby s tím, že jedna je chyba na počítači (pravděpodobně nepodstatná) a druhá byla opět P0141. Níže zasílám podrobný popis chyb. 16525 - rada valcu 1 - sonda 2: el. obvod topeni P0141 - 000 - elektr.chyba - Sporadická - Kontrolka závad ZAP info o závadě: Stav závad: 00100000 Priorita závad: 1 Frekvence závad: 0 Počítadlo resetů: 0 Kilometry: 0 km Indikace času: 0 Datum: 2000.01.01 Čas: 00:00:00 info o závadě: Provozní stav: 00000000 Výkon/klapka: 15.0 % Lambda: 0.0 % Rychlost: 39.0 km/h Teplota: 71.0*C Tlak: 198.4 mbar Otáčky: 1456 /min 28812 - Osobní pocítac 1 / RJ palubní síte / el. ZE U0140 - 000 - bez komunikace - Sporadická info o závadě: Stav závad: 00110000 Priorita závad: 1 Frekvence závad: 0 Počítadlo resetů: 18 Kilometry: 0 km Indikace času: 0 Datum: 2000.01.01 Čas: 00:00:00 Readiness: N/A Na internetu jsem našel, že by se mohlo jednat o lambda sondu, každopádně předtím, než zajedu do servisu jsem se chtěl zeptat, zda se s touto chybou někdo nesetkal a jestli se opravdu jedná o lamda sondu. Pokud je to lambda, na kolik cca vyjde oprava? Děkuji všem za čas a případnou pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 23. Červen 2020 Sdílet Vloženo 23. Červen 2020 Ako prve treba iba prečistit konektor a skontrolovat kabliky okolo konektoru či neni utrhnuty a potom pardni pobehat a ked sa znovu objavy ta ista chyba potom vymena sondy ale original! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.