Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

No nepride mi to normalne, na starsich tdi mi to nerobilo, aj bez vybratia veka mi auto mierne a nepravidelne cvrka od rozvodov, no po otvoreni sa tan zvuk razantne zosili, myslim si ze to auto nema az tak vela najazdene aby motor znel ako hrkalka

Vloženo

To hrkanie nebolo náhodou od mierky oleja ? 

Tak staré TDI boli konštrukčne trocha odlišné. 

Zajtra skúsim či to aj mne robí po dvojnásobne viac km na podobnom motore. Z horného viečka mi to dymí rovnako. 

Vloženo
před 22 hodinami, marfan napsal:

To hrkanie nebolo náhodou od mierky oleja ? 

Tak staré TDI boli konštrukčne trocha odlišné. 

Zajtra skúsim či to aj mne robí po dvojnásobne viac km na podobnom motore. Z horného viečka mi to dymí rovnako. 

Ano, po vytiahnuti mierky oleja to ovela hlasnejsie hrkota na nijakom inaom aute som to nepocul

Vloženo
před 12 minutami, marfan napsal:

Otázka čo to robí, žeby olejové čerpadlo ? Tlak vstrekovania paliva ? 

Má to ozaj tých 117tkm ? 

Niekto tvrdi ze to moze robit cerpadlo niekto ze piestne kruzky tazko povedat, nikde som nedohladal pricinu toho zvuku

• o 1 rok později...
Vloženo

Proste to dýcha cez piestne krúžky, žiadna novinka. Niektorým to nežerie olej a niektorým ano. Tým čo to nežerie olej by som to neriešil tým druhým by som radil asi častejšiu výmenu oleja. (skôr či neskôr tie krúžky bude treba aj tak vymeniť). 

Vloženo (editace)

Pricinou hlasiteho zvuku ('chroupani' nebo 'mlaskani') z trubky olejove merky je zpusobene podtlakovou vyvevou, ktera je soucasti olejoveho cerpadla a je uvnitr motoru - dole ve vane. Zaroven tak pridava do prostoru bloku motoru objem vzduchu, ktery projde podtlakovym vedenim pres vyvevu. Takze dychani je u tohoto typu motoru castecne zpusobeno i umistenim vyvevy. Maji to tak prave jen EA288 pred-EVO motory. EVO motory uz vyvevu uvnitr motoru nemaji.

A jak pise @marfan pokud to dycha, ale nezere olej, tak to neni treba resit.

Editováno: , autor: OnMiT312

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...