Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Na mém Superbu 3 při otevření nádrže je slyšet, že v nádrži vzniká dost brutální podtlak. Na Superbu 2 mi to nic podobného nedělalo. Zároveň mi dost blbne ukazatel dojezdu. Vzniká vám taky podtlak v nádrži S3?

Vloženo

Podtlak v teplých měsících normální vlastnost???

Mně se něco podobného stalo před x lety (asi) na Favoritu. V odvětrávací (odvzdušňovací) hadičce byl ventilek s kuličkou, ta se přilepila do sedla a ventilek byl trvale uzavřený. To mně způsobilo 1) odčerpáváním benzínu z nádrže se v ní dělal podtlak, Tím se (plastová) nádrž deformovala a deformací se ohnula sací palivová trubka, takže mně "došel" benzín, když ukazatel ukazoval cca 1/4 nádrže. 2) Když bylo teplo, dělal se v nádrži přetlak, při otevření si nádrž dost odfoukla.

Vloženo

Syčení jsem slyšel dosud na všech autech, v létě asi víc. Neumím říct, jestli jde o podtlak nebo přetlak, ale neřeším to. Jestli kecá palivoměr, problém bude jinde. Při ucpaném přepadu/odvzdušnění byl byl imho problém s natankováním.

Vloženo

Také mám u 206kw verze brutální podtlak v nádrži, při otevření je slyšet, jak to nasaje vzduch. Žádného jiného auta jsem to nikdy neviděl a taky se mi to úplně nezdá že je to normální. Podle servisu to normální je, ale podle nich je normální i auto se třema kolama.

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Vloženo

Dokud nebude na nádrž připojen jemný manoment na rozdíl tlaku třeba 100Pa, jsou tohle jen dohady. Nikdy se zatím nestalo, že by např. vynechávala AC pumpa z důvodu podtlaku (a to už jsem jel i s vybrakovou rezervou, že nesvítila jediná čárka (na digi)). To měření by muselo trvat od plné nádrže k tankování, aby mělo smysl se tím zaobírat. Čest všem, co si toto "zařízení" zkonstruují - utěsnění obou konců mezikusu s manometrem, mezi hrdlo a zátku. Druhá možnost - jezdit s nadměrně povolenou zátkou a sledovat.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...