touareg3 Vloženo 6. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2018 Zdravím, páni, bol som na servisnej prehliadke v autorizovanom servise po 60 000 km. Rapid 1,2 TSI 63 kW 2013. Vymenili mi sviečky, olej, olej.filter, dal som si aj peľový filter a chcel som aj palivový filter. Tvrdili mi, že tento motor nemá palivový filter, že je doživotný filter v čerpadle v nádrži. Mali pravdu,alebo mám ísť niekam inde asi dať vymeniť palivový filter, ak je klasicky pod autom ako na iných škodovkách? Dík. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suppressu Vloženo 7. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2018 https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/1k0201051k-palivovy-filter-benzin-fsi-tsi-skoda-11313.html https://www.comco.sk/autodiely/skoda/rapid-spaceback-nh1/1-2-tsi-39229/palivovy-filter-obal-100253/ Mozno sa mylim, ale ak je kdesi skladom.... Ale ja niesom servisak, to je len moj dohad ☺ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 7. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2018 Palivový filtr je dole pod nádrží, měl by jít vidět zespoda. Výměna předepsaná není. Zajímavé je, že mě v servise také odpálkovali, že se to nemění a tak se to dělat prostě nebude. Nějak se jim do toho nechce. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scorpio_Luke Vloženo 27. Září 2020 Sdílet Vloženo 27. Září 2020 Prosím o radu, řeším teď servis, který mě čeká po zakoupení auta. Všechno důležité co mě vzhledem k roku výroby a počtu najetých kilometrů čeká, jsem našel v dílenských příručkách. Jediné čemu úplně nerozumím je palivový filtr. Ve schématu u palivové nádrže ho vidím, ale v předepsaných servisních intervalech již uveden není. Na internetu tento díl jde koupit a tak jsem z toho zmatený. Máte někdo prosím vysvětlení? Motor 1,2 TSI, 63 kW, rok výroby 10/2013. Děkuji za reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Září 2020 Sdílet Vloženo 27. Září 2020 Palivový filtr u motorů 1.2 TSI od výrobce nikdy neměl a nemá předepsaný žádný výměnný interval. Co na tom není jasného? Pokud máš pocit, že ho potřebuješ vyměnit, tak ho vyměň. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scorpio_Luke Vloženo 27. Září 2020 Sdílet Vloženo 27. Září 2020 Tak nikde není napsáno, že se měnit nemusí. Tak jako třeba u jiných schémat co jsem viděl, tam vyloženě píšou, že je součástí a měnit se nemusí. Chtěl jsem jen mít jistotu. Nechci nic zanedbat a tím, že hledám možnou příčinu občasného kuckání motoru ve studeném režimu při nízkých otáčkách, tak jdu po všem co mě napadne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
medveka.svp Vloženo 10. Červen 2021 Sdílet Vloženo 10. Červen 2021 Ahoj,palivový filtr jsem měnil po 60000 km.Spíš by mě zajímalo jaký má mít obtokový ventil otevírací tlak.V manuálu jsou 4 bary,ten co jsem vyndal měl 6,3 baru.Po výměně nic nepozoruju,že by se změnilo,ventil otevírá jen při malé spotřebě .Rapid 1,2 tsi,2014.Palivový filtr nemají,resp.je součástí čerpadla ,až motory 1.0 tsi.V.D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomtom Vloženo 26. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2021 V 10. 6. 2021 na 17:53, medveka.svp napsal: Ahoj,palivový filtr jsem měnil po 60000 km.Spíš by mě zajímalo jaký má mít obtokový ventil otevírací tlak.V manuálu jsou 4 bary,ten co jsem vyndal měl 6,3 baru.Po výměně nic nepozoruju,že by se změnilo,ventil otevírá jen při malé spotřebě .Rapid 1,2 tsi,2014.Palivový filtr nemají,resp.je součástí čerpadla ,až motory 1.0 tsi.V.D Palivový filtr součástí čerpadla mají i 1,2TSi 66 a 81kW cca od 2016... 6RA919051C za nějakých 5600,- ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardik69 Vloženo 21. Únor 2022 Sdílet Vloženo 21. Únor 2022 Zdravím hoši chtěl bych se podělit o zkušenost s naším rapidem (2013) 1.2tsi 63kw (najeto 90tis) Koupili jsme ho loni a byl po servisu oleje a filtrů tak jsem si říkal mám od toho pokoj nechám to až na letošní rok. Moc dobře vím jak má 1.2tsi 63kw pěkně jet a náš rapid byl velice lenivý ale až do té doby co jsem se vrhnul na údržbu oleje a filtrů.... Hlavně palivový to byl hnus všech hnusů.... Tekl z něho černý benzín 🤮🤮 báli jsme se že je rapid špatně zajetý... Pán ho lechtal 70 na 5ku kopce nekopce... po výměně onoho filtru krásně táhne.. Takže kdo váhá jděte do výměny 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.