Přejít na obsah

Diagnostika EGR a DPF, 2.0TDI 125kw

Tomasjiskra

Doporučené příspěvky

Zdravím,

dnes jsem byl v servisu a měnil jsem termostat a čidlo. Technik mi říkal, že pustil přes diagnostiku regeneraci a EGR ventil se prý úplně nevyčistil.

Chci se zeptat, kde udělat nějakou kontrolu i s protokolem co přesně je s EGR a DPF soustavou a v jakém jsou aktuálně stavu. 

Říkal že výměna EGR stojí cca 16.000 Kč. V tomto se obecně moc nevyznám a potřeboval bych radu od zkušenějších.

Předem děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O EGR a DPF sa tu toho popísalo až až. 

Stačí prejsť príspevky. 

V pár príspevkoch bolo aj napísané ako z Vag dostať hodnoty DPF a či sú ešte v norme. 

Taktiež som písal aj o EGR. Možno spĺňaš podmienky na bezplatnú výmenu EGR, ale keďže nemáš detaily svojho Superbu v podpise, tak ti to neviem potvrdiť. 

Editováno: , autor: r_e_n_e
Odkaz ke komentáři

• o 3 měsíce později...

Ahoj,

jelikož nemůžu najít co potřebuji tak s dovolením připnu sem.

Má někdo odpojený EGR ventil ? Budu rád za všechny příspěvky at by šlo o softwarové ospojení nebo mechanické.

Vypadá, že můj EGR může být už zanesený a rád bych to řešil dopředu. Mám už dost najeto a nový se mi zrovna kupovat nechce.

Sup 2 2.0 125kW  rok 2009 motor CBBB.

Odkaz ke komentáři

S EGR ide jedna ruka aj DPF... 

Ak by si ho odstavil, tak čakaj, že môžeš čoskoro vykuchať aj DPF. 

HANZTD ti radí dobre... Skús ho vyčistiť... 

Najmä skontroluj funkčnosť tej klapky. 

Editováno: , autor: r_e_n_e
Odkaz ke komentáři

ber to tak , že "mladý" telata už zestárli a pobrali rozumu , takže se už 99% zestárlích do těhle akcí nepouští , KONKRÉTNĚ MĚ řidičák živí takže EGR sem měl naposledy odpojenej na OI 1,9tdi rv 97 , když měla 290hp a byla překopaná na 4x4 manualně :-D 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...