Publikováno Listopad 29, 20204 r Ahoj, mám FIII 1.2 TSI CJZD a mám dilema. Plánuji na jaro měnit rozvody, ale otázka je, zda měnit i vodní pumpu. U ostatních motorů, kdy je pumpa součástí hlavního rozvodu je to samozřejmost a vždy jsem to měnil preventivně. Otázka je, jak k tomu přisoupit u CJZD. Vodní pumpa je na druhé straně motoru a má vlastní rozvod.. Měnili jste (případně máte servisní info, zda to dělat) pumpu při rozvodech? Nebo je zde jiný interval, který je třeba dodržovat? Díky všem za odpovědi
Listopad 29, 20204 r Asi takto, na EA211 se rozvody dělají někde u nájezdu 250tis. km a více. Po těchto km bych už tu vodní pumpu vyměnil z principu tak jako tak.
Listopad 29, 20204 r Pokud ti neteče, neměnil bych ji. I kdyby ti nějak časem selhala, tak ti rozvody a tím celý motor neohrozí. Já ji teď měnil, protože mi tekla. Samotná stála 5500, což není zanedbatelná částka. Samozřejmě neorigo je levnější, ale u pumpy použité u tohoto motoru je už tolik iterací, že bych se radši držel originální náhrady.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.