Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím všechny. Už tady 4 dní čtu a nic podobného jsem nenašel. 

Mám problém s octule  1.6 TDI 77 kw cayc dsg, najeto cca 250000 km. Už před týdnem auto se začalo chovat divně, jednou za čas po nastartování motor hned zhasnul, až třeba na po 10 naskočil a běžel normálně.

Před 4 dnema už jsem ho nenatočil vůbec. Na diag chyba žádná, zkoušel jsem diag snímač kliky a váčky a otáčky ukazuje.

Zkoušel jsem podávací čerpadlo ( v nádrže ) a naftu tlačí, filtr čistý. Tlak na liště při točení startérem 300-315 bar cca.

Má jako tendence naskočit ale jakoby nestačila nafta. Může být nějaký vstřik? Udělal bych test přepadu, ale pokud motor neběží tak nevím zda by to šlo.

Děkuji a každou radu.

Upraveno od vitezlav

Zdravim  @vitezlav

Meril jsi komprese?

Menil jsi zarove svicky?

Upraveno od TOMUS

zkus tohle...

IMG-20200711-WA0003.jpg

• Autor

To by mělo jít i bez žhavicích, auto jsem měl v teple, a diag by vypsalo zhavky. Něco jsem četl ohledně kabelu "zelených oxydovanych " pod filtr boxem. 

• Autor

Chlapy, může být třeba ucpaný dpf? Kontrolka teda nesvítí. 

EGR bolo menené? 

• Autor

EGR v pohodě, akční členy - vyzkoušeno.

co jsi zjistil? kde je porucha?

• Autor

Ještě nevím, zítra asi rozdelám el svazek pod filtr boxem až ke stěně, nevím zda bude čas. Pokud odpojím po jednom vstřiku tak diag píše chybu,  znamená že kabeláže jsou ok, ale motor nic. To je taková divná závada. 😥.  Možná je tam jiný kabel " zelený". 

Mám vyndat vstřiky a poslat na kontrolu, jestli nějaký není proražený a jde tlak z listy zpět?????? Ale požadovaný tlak byl okolo 310 bar a to zplnilo i při točení startérem ....

Nějaké jiné nápady? 

Děkuji. 😉

Musis skontrolovat kolik jde ti nafty pres vstrik. Mozno ze na jeden nebo dva jde malo nafty

Podivej si na video Autodoktoren od 5:28 . Muzi ukazi poruchu vstriku. Bohuzel je to v nemcine ale doufam ze neco budes rozumit

• Autor

Ale je to úplně jiný motor. 

mi jde jen otom jak to funguji a jak to muzes skontrolovat.

Nejde mi o motor.

• Autor

No, nafta do vstřiku jde, nevím pod jakým tlakem. Z přepadu jde taky, taky nevím jaké množství. Jak jsem psal, udělal bych test přepadu, mám na to věci ale pokud motor nejde natočit tak je neudělám. Zkontrolují kabeláž a uvidíme. 

Pokud se někde se s tím trápil tak se podělte. 

Děkuji. 

Mozno byt ze na jeden nebo dva jde mensi tlak.

Ja davam Ti mozne poruchy 🙂

• Autor

To je možné, vyzkouším kabeláže a potom půjdu na vstřiky. Děkuji za každou radu. 

• Autor

Může to způsobit zasekly EGR, zkoušel jsem diagem ale nevím  jestli se hnul. Chyba není žádná. 

• Autor

Kabeláže jsou ok.

Prosím nějaký nápad????

Upraveno od vitezlav

zober 5 imbus , povol objímku na trubke egr a daj ju bokom a hneď vieš na čom si ... takisto by som potom zhodi dole hadicu zo škrtiacej klapky a pozrel v akom je stave 

• Autor

Super, moc děkuji . To je dobře vědět.  díky za nápady. 

• Autor

Závada se našla, úplně ucpané dpf, po odpojení dpf od turba motor hned naskočil, v palivové soustavě piliny, takže vstřiky, čerpadlo, vyčistit vše od pilin, vyčistit dpf a snad bude ok. 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.