Radek Vašíček Vloženo 28. leden 2021 Sdílet Vloženo 28. leden 2021 Zdravím, mám možná pro vás divný dotaz, ale hlava mi to nebere. Od prosince vlastním Scalu v modelové řadě Style (myslím 07/2019). Auto pro moje potřeby naprosto super, ovšem teď v zimě jsem začal používat vyhřívání zpětných zrcátek a zjistil, že výhřev má pouze levé zrcátko u řidiče. Rozdíl je poznat i na skle zrcátka, kdy u levého je vidět po obvodu tmavší okraj s odporovým drátem vyhřívání, kdežto pravý nic takového nemá. Máte to tak taky? Moc nechápu, proč nemám výhřev i na pravém. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 28. leden 2021 Sdílet Vloženo 28. leden 2021 Spätné zrkadlá sú vyhrievané obe. Vyskúšať tak, že vybrať sklo zrkadla, skontrolovať konektory a zmerať či ide do nich 12V. Ak áno, je porušený odporový drôt v skle zrkadla, ak prúd nejde, je chyba kdesi v elektrike. Skús pozrieť v návode na obsluhu, či je jedna poistka na obe zrkadlá, alebo sú dve. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 28. leden 2021 Sdílet Vloženo 28. leden 2021 (editace) Ještě jsem neviděl, že by byl výhřev jen u jednoho zrcátka. Má to v záruce tak nemusí sám nic měřit a opravovat systémem pokus omyl. Šup do AS ať se starají. Editováno: 28. leden 2021, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 28. leden 2021 Sdílet Vloženo 28. leden 2021 @Radek Vašíček Doplnim. To nie je vyhrev zrkadla co uvadzas. Ta ciara je na samostmievacom zrkadlo. A samostmievacie je len jedno. Co sa vyhrevu tyka. Su vyhrievane obe. Ale nevyhrievaju sa rovnako rychlo a to bude tym, ze jedno je samostmievacie, druhe nie a bude iny prestup tepla pri rozlicnych kostrukcnych materialoch. Takze treba odsledovat ten vyhrev. Do 5min su ale obe ciste aj pri snehu a namraze. Ak sa tak nestane, auto je v zaruke a treba to reklamovat. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 28. leden 2021 Sdílet Vloženo 28. leden 2021 Samozřejmě to dobře vyzkoušet, po pár minutách sklo hřeje i ruku ať nejsi v servise za blba. Odporový drát na podložce je nalepen zezadu. V tomto počasí bych určitě venku nic nepáčil a nerozdělával pokud to nemáš už v ruce. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Vašíček Vloženo 28. leden 2021 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2021 Přiložit ruku jsem samozřejmě zkoušel. Levé zrcátko po chvilce hezky hřeje, pravé spíše lehce vlažné. Na pojistky kouknout doma můžu, ale jinak na to šahat nebudu. Auto je v záruce, takže kdyžtak zajedu do AS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 28. leden 2021 Sdílet Vloženo 28. leden 2021 To iste u mna. Ja to pripisujem rozdielnemu sklu. Lave je samostmievacie a predpokladam, ze vedie teplo lepsie. Prave nie. No po 5min je to uplne ok. Samozrejme pre tych co jazdia kratke trasy je 5min asi dost dlha doba, ak cela cesta trva 10-15min. Spociatku mi to vadilo, lebo to bol nezvyk oproti minulosti, ale co uz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Vašíček Vloženo 28. leden 2021 Autor Sdílet Vloženo 28. leden 2021 Do práce to mám 30 km, tak to schválně zítra zapnu a po příjezdu rukou zkontroluju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 28. leden 2021 Sdílet Vloženo 28. leden 2021 A není lepší nechat si to venku rovnou zamrznout, zamlžit, nebo opršet? I vlažné bude snad taky odmrazovat, smažit vaječinu na něm není potřeba v AS si budou třeba ťukat na čelo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Vašíček Vloženo 29. leden 2021 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2021 Tak dneska jsem cestou z práce zapnul vyhřívání zrcátek a Csabac měl pravdu. Díky rozdílným materiálům se pravé zrcátko zahřívá déle než levé. Hlavní je, že hřejou Třeba tahle informace někomu v budoucnu pomůže. Díky 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.