wirer Posted April 28, 2024 Share Posted April 28, 2024 je to jedno 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert1010 Posted December 13, 2024 Share Posted December 13, 2024 On 6/3/2019 at 4:23 PM, M_ike said: Stejne jako u O3, tam ten slepej uhel nebyl nijak velkej.. Jak mas nastavena zrcatka, resp. kolik ze sveho auta v kazdem z nich vidis? Nikdy jsem nepochopil, k cemu je dobre v zrcatku videt kus sveho auta a zmensovat tim jeho uzitecnou plochu. No nic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e1. Posted December 14, 2024 Share Posted December 14, 2024 (edited) Kus svojho auta je dobré vidieť preto, lebo vodič motorky alebo cyklista sa ti môžu stratiť za vozidlom v mŕtvom uhle takým spôsobom, že ich nevidíš ani v interiérovom spätnom zrkadle a ani vo vonkajších ak nevidíš časť svojho auta. Samozrejme to netreba preháňať, ale nie je od veci vidieť kúsok C alebo D stĺpika. Ten (moto)cyklista ak sa motá niekde za autom, väčšinou sa objaví práve nad/za tým stĺpikom. Edited December 15, 2024 by e1. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Rýpar Posted March 19 Share Posted March 19 Zdravím. Setkal se někdo s tím, že se přestaly zatmavovat obě zrcátka? Najednou při osvícení/ranní/večerní slunce se folie nezatmavují. Zkusil jsem je očistit a nic. Jedno pochopím, ale obě? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deto Posted March 19 Share Posted March 19 Senzor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koudy_123 Posted March 19 Share Posted March 19 Na SII ano. Měl jasem na zrcátku vypnuté stmívání (fyzické tlačítko :-). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Rýpar Posted March 19 Share Posted March 19 Servis a uvidím. Spíš jsem si říkal, jestli to někdo řešil? Že oboje a najednou. Ještě 2 týdny zpět se folie zatmavila. Teď jedu a vše oslňuje. Tlačítko na to nikde není - nevím o něm, jelikož vše fungovalo:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koudy_123 Posted March 19 Share Posted March 19 Já mám tlačítko na vnitřním zpětném zrcátku. Omylem jsem ho jednou při nastavování zrcátka zmáčknul. Je tam zelená signalizační dioda (on/off). S3 už to bude mít asi řešené jinak. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeteranChild Posted March 19 Share Posted March 19 (edited) S3 už žádné tlačítko pro tuto funkci nemá. Systém se automaticky aktivuje se zapnutými světly, pokud si dobře vzpomínám. EDIT: Nejspíš ani takhle to nefunguje a záleží jen na vyhodnocení předního a zadní světelného senzoru na vnitřním zrcátku. Na zahraničním fóru to někomu přestalo fungovat po myčce, ale po vyschnutí se to zase samo rozchodilo. Edited March 19 by VeteranChild Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Rýpar Posted March 20 Share Posted March 20 Vzal jsem to vapkou, kdyby něco bylo zadělané. Ale nic. Uvidíme po servise, údajně se s tím taky nesetkali. Předpokládám nějaké problém s čidlem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeteranChild Posted March 20 Share Posted March 20 Já bych spíš viděl problém právě v proniknutí vlhkosti, kam se dostat neměla. Pokud nefungují jen vnější a vnitřní zrcátko se dál stmívá, chyba nebude v senzorech. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Rýpar Posted March 20 Share Posted March 20 Vnitřní až tak nepoznám, mám tmavé folie. A teď bych asi nebyl objektivní. Uvidíme po servise, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeteranChild Posted March 20 Share Posted March 20 Fólie na zadním skle může být přesně ten důvod, proč to nefunguje. Senzor je za sklem vnitřního zrcátka a míří dozadu. Druhý je v předním plastovém krytu a míří dopředu. Pokud na zadní senzor neproniká přes fólii dost světla, problém je na světě. A jelikož se vnější zrcátka řídí těmi samými senzory jako to vnitřní, vysvětlovalo by to nefunkčnost stmívání u obou najednou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pheorinos Posted March 20 Share Posted March 20 Já měl problém i s originální roletou zadního okna. Při vytažené čidlo zatmavování nereagovalo a se staženou roletou se zrcátko zatmavovalo vždy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Rýpar Posted March 21 Share Posted March 21 Folie mám 4 roky a jak jsem psal, ještě cca 2-3 týdny vše normálně fungovalo. Tady problém nevidím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeteranChild Posted March 21 Share Posted March 21 Vyzkoušet se to dá úplně jednoduše. Buď zakryj přední senzor nebo počkej do večera a něčím posviť na zpětné zrcátko. Pokud se nic nebude dít, problém je jinde. Ale pokud se zrcátka začnou stmívat, na vině je ta fólie. Určitě bych to nevylučoval. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Rýpar Posted March 21 Share Posted March 21 Obojí jsem zkoušel. A i svícením na zrcátko nebo v noci na cestě (svítí přímo do zrcátka), se nic nedělo. I když svítilo slunce přímo na vnější zrcadlo - nic. Na vnitřní + vnější = nic. A to to plištilo slunce fakt fest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leonekkk Posted March 21 Share Posted March 21 Diagnostika tam nic nehlásila? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Rýpar Posted March 23 Share Posted March 23 termín je až na konci dubna...to be continued 🙂 sám jsem zvědav Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts