porshe Vloženo 9. Únor 2021 Sdílet Vloženo 9. Únor 2021 (editace) Ahoj, chtěl bych se zeptat zda již někdo řešil vypnutí funkce plachtění - vyřazování DSG při sundání nohy z plynu. Dřívější DQ500 to dělala jen v ECO modu ale nové motory EVO jako pro Octavii IV tak Kodiaq MR2021 to dělají i v režimu drive a je to celkem vopruz hlavně při popojíždění po městě. Navíc to spojkám moc nepřidá. Díky za tipy Editováno: 9. Únor 2021, autor: porshe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 9. Únor 2021 Sdílet Vloženo 9. Únor 2021 Zkusit sport režim? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 9. Únor 2021 Sdílet Vloženo 9. Únor 2021 @porshe řešilo se to tu nesčetněkrát. Stačí pohledat. Vypnout nejde ... jedině režim S, jak uvádí @klakson23. Snad možná nějakou úpravou sw převodovky. Jinak myslím, že převodovce ani spojce to nijak neškodí, je na to konstruovaná. To ostatní, co s tím souvisí, je ale věc druhá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dedek007 Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 Co ostatní s tím souvisí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 No, třeba ta neustále omílaná rekuperace, protože když to furt plachtí, tak se nedobíjí baterie. Dále třeba opotřebení brzd, protože místo toho, aby auto zpomalovalo, když dám nohu z plynu, tak jede konstantní rychlostí a nutí mě ve většině případů šlapat na brzdu ... a převodovka zcela zbytečně řadí tam a zpět. Dále rekuperace filtru pevných částic, která u benzinu probíhá pasivně právě při brždění motorem. A mohl bych pokračovat. Mě ta funkce prostě nevyhovuje a proto většinu času jezdím na sport. Ten ovšem zase někdy motor zbytečně vytáčí. Tak pak si vyber ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CEVETE Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 Zdravím, nemám přepínání režimů, ale pokud dám nohu z plynu rychle tak neplachtím a pokud ubírám pomalu, tak plachtím. Pokud při plachtění cvaknu na brzdový pedál tak to zařadí. Pokud při brzdění motorem brnknu o plynový pedál, tak začnu plachtit. Ještě také záleží jak to vyhodnotí elektronika, někdy plachtit nelze. Již jsem si na to zvykl a docela to využívám. 2.0l TDI 110kW 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
porshe Vloženo 11. Únor 2021 Autor Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 před 12 hodinami, CEVETE napsal: Díky všem za tipy, o režimu sport vím ale ten se deaktivuje po každém startu i když mám personalizaci s třetím klíčkem. Vzhledem k tomu, že to bude určitě nastavení jednoho bitu v SW převodovky mě zajímalo jestli už na to někdo nepřišel-jak to vypnout na trvalo v režimu D aby to bylo po startu jen v Eco modu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 11. Únor 2021 Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 Doporučuji ti se obrátit přímo na někoho, kdo se zabývá chiptuningem a budeš mít jasno. Tady asi jasnou odpověď nenajdeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 11. Únor 2021 Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 Před hodinou, porshe napsal: Není nic lehčího, než při každém startu "ťuknout" do řadicí páky a tím aktivovat sport režim :) Pokud je to složité, tak asi chip, ale to nevím jistě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dedek007 Vloženo 11. Únor 2021 Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 Ten se aktivuje i při podřazení pádly, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 11. Únor 2021 Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 Já myslím, že pádly se aktivuje jen manuální režim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 11. Únor 2021 Sdílet Vloženo 11. Únor 2021 (editace) Ano, pádly jen manuální režim. Editováno: 11. Únor 2021, autor: dafro Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 12. Únor 2021 Sdílet Vloženo 12. Únor 2021 Režim Snow nepoužívá plachtění 🙂 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
waikiki Vloženo 12. Únor 2021 Sdílet Vloženo 12. Únor 2021 přehrát soft a pak si to pamatuje poslední zvolený režim a je jedno, který to byl. Dělal mi to Ferda na K. 2019. Člověk je jak magor, nastartuje, ťukne start/stop, 2x přepnout mód na individuál a to celé po každém nastartování v autě za 1,2mil? Ferda to upravil k mé spokojenosti, v módu individuál mám motor a řazení na sport, přepnu DSG z S na D pouze na dálnici, kde se ve 130 dá snést 7. převodový stupeň (v S nechává 6. stupeň, to mi přijde zbytečné), jinak je DSG schopné nechat 6. stupeň a 1100 otáček ve městě a to je dílo. Mám 140 kW 4x4. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.