dafro Vloženo 19. Únor 2021 Sdílet Vloženo 19. Únor 2021 Ahoj lidi, nemáte nějaký tip kam umístit externí zásuvku na 12V? Vzhledem k mému nízkému nájezdu a jen občasným jízdám jsem bohužel nucen průběžně nabíjet baterii a nebaví mě neustále otevírat kapotu. Zapojení do zapalovače v interiéru mi také úplně nevyhovuje. Člověk musí furt otevírat oka, dveře, nemůže zamknout auto ... Chtěl bych udělat nějakou externí zásuvku, do které bych jednoduše zapojil ten cig-plug konektor nabíječky. Jediné, co mě napadlo, je udělat odbočku ze zásuvky v zavazadlovém prostoru, protáhnout průchodkou do zadního nárazníku a umístit zespodu nárazníku vlevo vedle tažného zařízení (viz obrázek). Myslím, že instalace by byla poměrně jednoduchá a navíc by zásuvku nebyla vystavena extrémním vlivům počasí, jako např. někde v podběhu. Máte někdo nějaký jiný tip? Díky všem! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pytlák Vloženo 22. Únor 2021 Sdílet Vloženo 22. Únor 2021 (editace) Koupul jsem si CTEK MXS 5.0 new. Na akumulator jsem pridelal dodane svorky (ne ty klestove, ale ty, ktere se sroubuji). Nyni mi staci jen pootevrit kapotu, nacvaknout nabijecku na konektor a kapotu zavrit. Jednoduche, rychle, spolehlive, funkcni,... Zasuvka je pak zbytecna.... Editováno: 22. Únor 2021, autor: Pytlák Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 22. Únor 2021 Autor Sdílet Vloženo 22. Únor 2021 Díky. Taky to tak teď řeším, ale říkal jsem si něco, abych nemusel ani tu kapotu otevírat. Už jsem se rozhodl, udělám tu zásuvku do zadního nárazníku. Bude pěkně schovaná ... nic jiného asi stejně nevymyslím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pytlák Vloženo 22. Únor 2021 Sdílet Vloženo 22. Únor 2021 Tak jen pozor, at do te zasuvky v narazniku netece..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 22. Únor 2021 Autor Sdílet Vloženo 22. Únor 2021 Objednal jsem vodotěsnou vč. kabeláže, tak snad to bude ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 22. Únor 2021 Sdílet Vloženo 22. Únor 2021 jo takové ty "voděodolné" zásuvky, co mají nahoře gumovou zátku, tak voda se do nich dostane s přehledem taky. vydrží tak 2 - 3 než zevnitř shnije a odpraví připojené zařízení. Moje zkušenosti z motorky. Ale když ji dobře schováš, kde na ni nebude stříkat voda, tak vydrží déle. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 11. Březen 2021 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2021 Tak jsem po zkušenostech tady z fóra, že v zadním nárazníku po dvou letech naprosto běžně vyhnívá kabeláž (virtuální pedál, senzory parkování ...), vyměkl a zásuvku jsem raději udělal v motorovém prostoru. Děkuji všem za reakce! 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.