Re.. Vloženo 3. Duben 2021 Sdílet Vloženo 3. Duben 2021 (editace) Zdravím. Mám dotaz ohledně oleje Castrol EDGE Titanium FST 5W40. Pravidelně ho používám do motoru 1.2tsi 81 kw. Kupuji ho stále u stejného e-shopu, akorát ted mi přišel ten samý olej ze stejným označením a obalem ale s jednou podstatnou změnou. Na zadním obalu už chybí specifikace VW 502 00..je tam jen 505 00 a 505 01. Znamená to tedy že už ho nemůžu použít do svého motoru? Ještě v loni říjnu tam to označení 502 00 přitom bylo. Nevíte někdo jestli Castrol nějak změnil označení toho oleje? Editováno: 3. Duben 2021, autor: Re.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 3. Duben 2021 Sdílet Vloženo 3. Duben 2021 Nejsou to stejné oleje, lze objednat i se specifikaci 502/505 vypadá stejně jen tam má navíc tu specifikaci. Proč tam liješ ten to olej ? Pokud motor není vyběhaný, tak bych ti doporučil přejít na 504.00... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jara255 Vloženo 4. Duben 2021 Sdílet Vloženo 4. Duben 2021 EAN kód říká, že se jedná o identický produkt a dle informací na obalu je olej vhodný jak pro motory benzin i naftu. Proč najednou chybí údaj 502 bych si ověřil na zákaznické lince Castrolu. Z logiky informací na Porovnání klasifikací automobilových motorových olejů Oleje.cz mi vyplývá, že do motoru lze nalít olej s vyšší specifikací, neboť čím vyšší specifikace, tím vyšší jsou nároky motoru na olej. Pokud si ale motor zvykl na specifikaci 505, rozhodně bych do něj již olej se specifikací nižší než 505 nelil. Ohledně případného přechodu na nižší specifikaci, bych dal dotaz na infolinku nebo servis Škodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 4. Duben 2021 Sdílet Vloženo 4. Duben 2021 Ja tam vidím hlavne normy, ktoré sú typické pre naftové motory ACEA C3 napr. potom VW505.00/505.01 to je vhodné pre PDečka. Na benzín by tam malo byť ACEA A3. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Re.. Vloženo 4. Duben 2021 Autor Sdílet Vloženo 4. Duben 2021 Na stránkách Castrolu jsem našel ten samý,který má název CASTROL EDGE 5W-40 A3/B4. Ale ten jsem na e-shopech zatím nikde nenašel. Jako náhradu zvažuji Castrol Magnatec A3/B4 5W-40. Ten už tu 502 00 má. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 4. Duben 2021 Sdílet Vloženo 4. Duben 2021 Nevím jestli trváš přímo na tom Castrolu,ale ja bych zkusil třeba tuhle značku YACCO VX 1000 LL 5W40 ,určitě se míň pančuje než třeba Castrol a do 1.2 Tsi ideálni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 4. Duben 2021 Sdílet Vloženo 4. Duben 2021 @Re.. ja bych nalil tento olej nebo tenhle olej . Tenhle titanium FST a magnatec bychom se odpustil. One maji horse hodnoceni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.