Publikováno Listopad 11, 200618 r Zdar, stále více přemýšlím o koupě OII v 1.9TéDéÍ. Otázka zní: Co vše se dá u OII, která tímto nebyla vybavena z fabriky, domontovat? Na mysli mám tempomat, maxidot, zínony, multifunkční volant, vyhřívání sedaček, atd... Ptám se proto, že u OI byly tzv. komfortky různých generací a něco je problém předělat (přidělat, dodělat) a něco je dokonce nemožné. Jsou už různé ročníky OII vybaveny rozdílnými komfortkami? Lze třebas u OII Elegance něco dodělat lépe než třeba u OII Classic? Ptám se proto, abych třeba nesáhl po nějakém roku výroby či nějaké výbavové řadě a pak si rval vlasy, že tam třeba nejde dodělat tempomat, atd... A jak je to s předělávkou manuál klima na climatronic? Už má někdo zkušenost? Zároveň se omlouvám, jistě to tu někde bylo řečeno, ale jsitě jen jednotlivě, mně to zajímá z toho většího hlediska. Díky... Upraveno Listopad 11, 200618 r od aka
Listopad 11, 200618 r no, ja koupil OII eleganci, ale asi byla vicemene v zakladu ty elegence. z toho co pises jsem dodelaval maxidot, zínony, volant jsem menil za RS, parkovací senzory, vyhřívání předních sedaček mam taky dodatečně dodělávané, destovej senzor a automatické rozsvecovani uz je z toho vseho jen prkotinka. a co se tyce roku, tak mam rok 04, prosinec, takze vyrobena byla jako jedna z prvnich. tzn lze vsechno, ale pokud si mohu dovolit radit, uz nikdy bych tenhle postup neudelal(pokud tedy nemas zdroj novych veci za zlomky cen a umis si to do auta sam dodelat nebo mas nekoho, kdo do toho vidi a udela opet za nejakou pratelskou cenu), je to financne naprosto strašný. za ty penize uz bych mel superba L&K... Upraveno Listopad 11, 200618 r od Luke288
Listopad 11, 200618 r No, já právě nechci kupovat novou OII, ale "mírně" jetou, tak do 1 roku stáří. A u ojetého bohužel většinou výbava snů sehnat nejde...
Listopad 11, 200618 r jj, jenze pri koupi ojetyho bude ta cena dodělávek v poměru ceny vozu jeste drastičtější než při koupi nového vozu... jak říkám, už bych to nedělal a věřím, že když bude člověk hledat, najde i rozumnou výbavu u jetýho auta. i kdyz nevim, jak moc se OII uz ojete prodavaji
Listopad 11, 200618 r Presne tak. Je pomerne málo vecí takých, ktoré sa dajú dorobiť lacnejšie (určite tempomat, maxík ...), než keby to človek kúpil priamo s autom (určite ESP, bagy, ...). A to platí pre nové auto. U jazdeného je to, ako píše luke, ešte horší pomer.
Listopad 14, 200618 r Dodělat se určitě dá (všechno samozřejmě originál díly): * budíky s maxidotem ...klidně i RS a MR2007 * parkovací senzory vpředu i vzadu s napojením na sběrnici * HF bluethoot * multifunkční volant Co ale doporučuji si nechat zamontovat přímo při koupi je: * xenony (hodně drahý dodělání dynamiky) * ESP * aktivní hlavové opěrky * sportovní podvozek * 6-ti stupňovou převodovku * vyhřívání sedaček * samočinný spouštění stěračů při dešti * TMP - tlak v pneumatikách Nic mě už nenapadá:-)
Prosinec 21, 200618 r Coming/leaving-home Coming/leaving-home jde nakodovat dodatecne do kazde Elegance od MR2006, a samozrejme neni nutne menit hlavni svet. vypinac, jak je tomu napr. pri originalnim objednani s novym autem, kdy je k tomu dodavan jiny prepinac svetel s jednou polohou navic.
Prosinec 21, 200618 r jj, to je pravda, mel by tam byl vypinac s polohou "auto", pak to jde. me to taky doprogramovavali, ale funguje mi jenom leaving home, coming ne, ale to me zas tak netrapi
Prosinec 22, 200618 r To Luke 288 kdo ti doelaval to stahovani oken ja vepredu mam na zadek uz jsem vse sehnal akorat bych potreboval natahat kabely ze sloupku.
Prosinec 22, 200618 r cosby: dyt ja mam od zacatku eleganc, ale stejne tam spoustu veci nebylo zabijak: vyhrev mi dodelaval servis, nerozumim tomu, tak si vsechno musim nechat udelat. vyhrev vzadu nemam...
Prosinec 22, 200618 r Jo,ale já si zajistím dovozovku,tam se dávalo o mnoho víc než tady.Koega dovezl dovozovku a tam už nebylo co dát
Prosinec 22, 200618 r to jo,ale nechci novou a rok szarého combíka TDI v dovozu najdu do 490.000 se vším všudy
Leden 5, 200718 r Já osobně mám auto z dovozu..sice po někom, ale mělo najeto 13000 a jezdilo 4 měsíce .. předváděčka. A naprostá spokojenost, To auto pořád voní novotou, za tak krátkou dobu ještě nestačilo pochytit nic po někom..
Leden 6, 200718 r tak to si prece muzes doobednat i tady u nas jenže u nás za to zacáluješ daleko víc. navíc Cosby chce auto mírně jetý...
Leden 13, 200718 r Už som asi starý, alebo čo, ale ani mňa už tie dorábky nebavia. Ale čo mám robiť, keď do RS sa veľa vecí nedalo kúpiť? K veciam, ktoré neodporúčam dorábať je napríklad aj klima a nejaké prestavby z Climatic-u na Climatronic a pod. A asi ani origos strešné okno by som nechcel dorábať.
Leden 13, 200718 r Už som asi starý, alebo čo, ale ani mňa už tie dorábky nebavia. Ale čo mám robiť, keď do RS sa veľa vecí nedalo kúpiť? K veciam, ktoré neodporúčam dorábať je napríklad aj klima a nejaké prestavby z Climatic-u na Climatronic a pod. A asi ani origos strešné okno by som nechcel dorábať. Tak to naprostý souhlas,to už je docela rasovina takové zásahy.. Ale jen tak dorobit vyhřívané sedačky.. Já jsem spíš pro takové ty detaily..MAxidot,HF,mult.volant, schránka pod řidiče, teď nový Stream MP3, AUX.. Zatím pořád baví
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.