Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj všichni,

mám Octavii combi 1.9 TDi (66 kW), r.v. 2004. Byl jsem na STK a zarazilo mě, že technik na emisi, co jako úplně první udělal je, že otevřel kapotu a hned baterkou svítil do místa, kde uviděl záslepku EGR ventilu a hned mi řekl: Pane máte tam záslepku EGR ventilu, neprošel jste. To jako VÁŽNĚ?!!

Potom TEPRVE dělal emisi a prošel jsem na výbornou, ale řekl mi, že jenom kvůli záslepce EGR ventilu jsem neprošel, bez ohledu, že mám jinak bez závady, diagnostiku bez závady a emise v naprostém pořádku a auto ani nekouří. Nesetkal se s tím už někdo? Řekl mi jen to, že mám odstranit záslepku a dát zpět hadičku aby byl motor v původním stavu. Předchozí STK jsem vždy prošel na výbornou. Na tohle se mi vymluvil, že si při předchozích STK prostě toho nevšimli. Tak se ptám, jestli jste někdo z vás s tím na STK už nesetkal? Nebo jsem měl smůlu a narazil jsem na totálního blba? Odkdy STK extrémně řeší záslepku EGR ventilu, bez ohledu, že auto je po všech stránkách v pořádku? Přitom se záslepky všude dodnes prodávají. Štve mě, že mám navždy v databázi STK záznam: Zaslepený EGR ventil. Bojím se, že při každé budoucí kontrole STK se na to budou speciálně zaměřovat. Přitom je auto velmi udržované a servisované a po stránkách technicky a emisně v naprostém pořádku.

Zajedu na jinou STK a uvidíme...

Snímek obrazovky 2021-09-30 v 0.11.29.png

Konecne.Technik ma uplnu pravdu

Joppien : co tě na tom zaráží?

Máš neschválenou úpravu v řízení emisí? Máš, tak šel správně. 

To je jak když dáš jinej rozměr kol. Když to přeženu a na F1 1.0 junior dáš kola z RS a budeš se hájit, že to je ok bo to je taky F1. 

Na emisích se měří kouřivost = saze ve výfukových plynech. EGR ventil snižuje NOx.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.