Mirecek14 Vloženo 29. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2021 Zdravím vas, chcel by som sa spýtať o radu. Pred časom sme kúpili Octaviu r.2016 1.6tdi 81kw diesel automat Predajca uvádzal tu istú spotrebu ako výrobca. Nejakých 3,9l kombinovaná. No žiaľ skutočná kombinovaná spotreba je okolo 6,8l. Auto ma síce len 117k najazdených km , čiže sa este môže zabehať ale aj tak mi to pride dosť rozdiel. Viete mi prosim poradiť čím to je? Ďakujem za odpovede 👍 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2021 Kde a jak jezdíš? Křišťálovou kouli tady jaksi nikdo nemá... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirecek14 Vloženo 29. Říjen 2021 Autor Sdílet Vloženo 29. Říjen 2021 Väčšinou su to kratšie trasy , take mestské. Uvedomujem si ,že tie niesu vhodne pre diesel a aj to ovplyvňuje tu spotrebu ale 3litrovy rozdiel som nečakal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2021 A co sis myslel, že na takových trasách to pojede za 4 litry? 3,9 je tak trochu sci fi při tomto způsobu provozování. To vůbec neber v potaz. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 29. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2021 i tak tyhle motory se přes 6l na 100 hodně špatně dostávají i těžko nohu. Docela to ve firmních autech honím a přes 6l se mi tam rozsvítí jen když to ženu na plný céres po dálnici. Ani brzda plyn styl na okreskách to přes 6l nedostane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 29. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2021 Můj šéf měl tento motor v OIII letos v zimě, v čistě pražském provozu to žralo přes šest litrů úplně snadno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 2. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2021 (editace) A zkusil povolit ruční brzdu ? Tyhle motorizace obvykle nemají obvykle elektronickou ruční brzdu, šéfa to určitě nenapadlo... Editováno: 2. Listopad 2021, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirecek14 Vloženo 2. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 2. Listopad 2021 Ano skúsil 😃 ale Dik za radu. Ja dufam , ze to bude len tými jazdami nevhodnými pre diesel. Cez vikend som ale mal dlhšie trasy a výsledok bol 6,1. Nechapem ako sa dostali vysledky výrobcu na 3,9l kombinovanú. Pri voľnobehu piše spotrebu 0,8 - 0,9. Je toto Ok ? Ak by tam bol problem , vedel by som palubný počítač v aute ukázať ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 2. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2021 0,8-0,9 je teda už docela dost. S vypnutou klimou to má ukazovat tak 0,4-0,5. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirecek14 Vloženo 3. Listopad 2021 Autor Sdílet Vloženo 3. Listopad 2021 Vôbec nejazdíme ze by sme mali ťažkú nohu ale veľa akcelerácie. Ale rozjazdy mi pride ze su velmi spotrebovo náročné. Je nejaká príčina čím by to mohlo byt? Lebo aj na nezavyslom teste toho istého motoru vyšla spotreba 4,87l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 3. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2021 Teoreticky by to mohly být špatné vstriky, ale nechci strašit. Nejlépe si mech změřit korekce vstřikovacu přes diagnostiku a uvidíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spibe Vloženo 8. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2021 Ahoj Mirček, mám ten istý motor s dsg CXXB a spotreba mi vychádza 5.6l. Na volnobeh to ukazuje min 0.6l ale skôr 0.7 - 0.8l. Má to cca 180000km. Inak vo vcds sa korekcia zmerať nedá u tohto typu motora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kedar19 Vloženo 26. Září 2023 Sdílet Vloženo 26. Září 2023 Ahoj, podařilo se problém vyřešit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misocko Vloženo 25. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2023 Aký problém? Mám tento motor s DSG, ukazuje 5,6 priemer (mimo mesto 100 -110, dialnica 160), realita podľa tankovania bývala o 0,5l viac. Už to nesledujem a nečakam že to pojde pod 4 litre. To som zo srandy parkrat skušal a musel by som isť ako dôchodca - na to sa zatial mentálne necitim aj keď rok narodenia hovori niečo ine 😃 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.