Publikováno Říjen 31, 20213 r Zdravím. Vadí nějak dnešním hliníkovým kolům zimní podmínky? Konkrétně mám na mysli kola Škoda Apus (dělají se v černé, bílé a klasicky stříbrné barvě). Vadí jim nějak posypová sůl, mohou začít např. oxidovat?
Listopad 1, 20213 r Po dvou letech a cca 40tis. km nemam zadne znamky koroze ci poskozeni. Upraveno Listopad 1, 20213 r od Šutrák
Listopad 2, 20213 r S originál ŠA koly jsem v zimě nikdy problém neměl. Konkrétně stříbrné Apusy na Citi po dvou zimách jako nové a Arktosy na Roomsteru po mnohem víc zimách bez problému i přes pár oděrek až na kov. Takže za mě jedině originál litá kola, bez ohledu na roční období.
Listopad 2, 20213 r Měl jsem alu ráfky Dezent a po třech zimách byly načaté, jako místy opar. Teď používám origo Škoda na dvou autech a bez známek poškození, jen možná trochu olezlé středové krytky, jako ten rádoby chrom, ale to mám u auta po třech zimách, u druhého auta po jedné zimně vůbec nic.
Listopad 3, 20213 r Koukám, že máme stejné zkušenosti. Na jiném autě mám zimní na Dezentech a po několika zimách se na nich začaly dělat puchýřky, takže je zjevné, že to pod lakem pracuje. Na škodováckých nikdy ani ťuk. :)
Listopad 25, 20213 r Ahoj a vliv soli tam je jen minimální. Já to poprvé poznal u Octavia II po cca. 15-ti letech.
Listopad 25, 20213 r Trochu starsi clanek, ale nedavno byl i na jinem serveru: https://www.continental-pneumatiky.cz/osobni/tiskovy-servis/blog-cz/2017-10-30-plechova-kola-na-zimu
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.