Tonda Benda Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 Všimol som si u nového auta Octavia 1,5 TSI so 6 st. manuálom po prejdení 5000 km, že pri zahriatom motore, pri zaradenom 1. prevodovom stupni a následne aj pri neutrále počuť šúchavý zvuk z prednej časti auta, počuť ho v interiéri aj zvonku auta, ktorý po stlačení spojky zmizne, po uvoľnení sa zase objaví, pri pridaní plynu sa pri otáčkach sa zvuk zvýrazní, na 2. prevodovom stupni to niekedy v slabšej miere počuť tiež, na vyšších stupňoch to nepočuť. Nie je to stále. Na ďalšej križovatke je zase všetko v poriadku, na ďalšej je to opäť tu. Kontrolky neukazujú žiadnu závadu, auto inak ide výborne. Niečo je so synchrónmi na prevodovke? Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Franta1231111 Vloženo 8. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2021 Dobrý den, mám VW touran 1.5 TSI motor DPCA s manuálem. Stejný problém mám i já. Jakmile vymáčknu spojku tak hluk ustane. Reklamoval jsem to. V září vyměněna celá převodovka, nicméně po 3 měsících to dělá zase. Jde to z převodovky, dělá to pouze za tepla. Píská to na neutrál, při 1 stupni a při druhém stupni. Na první převodovce jsem najel cca 12 tis km. Pískání se zhoršovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
benobrno Vloženo 13. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2021 Problém řešen v sekcích Převodovka 1,5TSI Hluk od převodovky atd. Původně řešeno výměnou převodovky (1,5 TSI + 6 manuál) nyní se řeší opravou převodovky. Je tady toho dost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.