Přejít na obsah

Pazvuky u motora 1,5 TSI 6 st. mechanická prevodovka


Tonda Benda

Doporučené příspěvky

Všimol som si u nového auta Octavia  1,5 TSI so 6 st. manuálom po prejdení 5000 km, že pri zahriatom motore, pri zaradenom 1. prevodovom stupni a následne aj pri neutrále počuť šúchavý zvuk z   prednej časti auta, počuť ho v interiéri aj zvonku auta, ktorý po stlačení  spojky zmizne, po uvoľnení sa zase objaví, pri pridaní plynu sa pri otáčkach sa zvuk zvýrazní, na 2. prevodovom stupni  to niekedy v slabšej miere počuť tiež, na vyšších stupňoch to nepočuť. Nie je to stále.  Na ďalšej  križovatke je zase všetko v poriadku, na ďalšej  je to opäť tu. Kontrolky neukazujú žiadnu závadu, auto inak ide výborne.  Niečo je so synchrónmi  na prevodovke? Ďakujem 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrý den, mám VW touran 1.5 TSI motor DPCA s manuálem. Stejný problém mám i já. Jakmile vymáčknu spojku tak hluk ustane. Reklamoval jsem to. V září vyměněna celá převodovka, nicméně po 3 měsících to dělá zase. Jde to z převodovky, dělá to pouze za tepla. Píská to na neutrál, při 1 stupni a při druhém stupni. Na první převodovce jsem najel cca 12 tis km. Pískání se zhoršovalo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...