Publikováno Únor 27, 20223 r Dobrý den, měl jsem cestu na Slovensko, tak jsem si řekl, že zkontroluji olej. Vytáhl jsem měrku oleje a měl jsem na ní takovou bílo žlutou hmotu konzistence vazelíny. Předtím se mi to ještě nestalo. Olej byl přesně tak jak má být. S autem jezdím do práce 15km tam a 15km zpátky. Nevím jak teď v zimě se to auto stihne zahřát a zda to není jen sražená vlhkost. Předtím jsem měl jinou robotu a to jsem jezdil 40km tam a zpátky. Samozřejmě doufám, že to není netěsnost hlavy. Co myslíte vy? Děkuji
Únor 27, 20223 r Autor Tak jsem šel ještě k autu. Protože se to stalo minulý pátek (18.2). Pod víčkem olejové nádrže nic nebylo. A na měrce taktéž ne. (18.2) jsem měl cestu na to Slovensko 100km tam a 100km zpátky. A 22.2 jsem měl zase stejnou cestu. Olej trošku zmizel. Chladicí kapalina nevím jestli ubývá nebo ne, protože jsem to nekontroloval. Zkusím se podívat příští týden.
Únor 27, 20223 r Kazdy motor ma svoje vnutorne dychanie a zasrata mierka ti ukazuje ze mas niekde netesnost.motor casom nasava viac oleja ako ma a ktomu ak sa prida prasklina tak vysledok je slem.
Únor 27, 20223 r Autor Někde jsem totiž četl, že to může být i jízdou na krátké vzdálenosti. Na víku však nic nemám. Jezdím na LPG a olej je tak trochu mišmaš, protože jsem doplňoval 5w-30 5w-40. Určitě zajedu do servisu dřív než bude pozdě. Jen mě trochu zaráží, že po té delší cestě tam už nic není. Olej normálně mizí, auto topí.
Březen 8, 20223 r Autor Tak auto je po servisu hotové. Cena byla 12.000,-. 6 tisíc práce a 6 tisíc díly (rozvody, pumpa, olej......). Trošku mě dnes zděsilo zjištění, že na měrce byl zase šlem, ale v úplně malém množství. Na místě, kde byl předtím. Mám za to, že se to nijak neproplachovalo a že je to zbytek. Uvidím zítra, až přijedu do práce, tak to zkontroluji.
Březen 8, 20223 r Tvých 15 km motor nikdy pořádně neprohřeje tak, aby se vysrážená voda "vypařila" jako při dlouhé cestě a šlem je jen toho důsledek a objeví se znova hlavně teď v zimě. Pokud tam tedy nejde třeba voda z motoru.
Březen 8, 20223 r Autor Do oleje tam šla chladící kapalina. Už je těsnění opraveno. Je pravda, že jsem byl auto projet možná na 8km. Zkusím to zítra nějak projet a uvidím. Pro mě je hlavní ukazatel to, že nebudu mít v nádržce chladící kapaliny šlem.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.