Přejít na obsah

Uzamknutí klíčků v autě


Valli

Doporučené příspěvky

Zkoušel jsem teď pro zajímavost u OIV s Kessy. Zamčené auto, otevřít kufr, klíček dovnitř, zavřít kufr tlačítkem. Ani se nepohnul, jen zablikaly blinkry.

Ale u OIII se mi jednou stalo, že jsem otevřel kufr zamčeného auta, dal batoh s klíčkem do kufru a kufr málo zabouchnul, že zůstal v té mezipoloze, kdy není úplně docvaknutý, ale zároveň nejde otevřít. A otevřít fakt nešel. Byla sobota odpoledne a byl jsem 250 km od druhého klíčku :-). Takže chvilku panika a až pak mě napadlo kufr dovřít zatlačením. Jakmile cvaknul zámek, po vteřině se sám zase otevřel. Úleva to  byla značná :-) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

A tak mě k tématu napadlo…co když mám rezevní klíč k autu (na dovolené) a ten klíč zůstane přes den v autě (než ho z auta samozřejmě vyndám a dám třeba do hotelu). Žiju v domnění, že “primárním” klíčem auto normálně zamknu i když je druhý klíč uvnitř. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Týká se to situace, kdy jsem v nějakém ubytování. Tam si nechám náhradní klíč. Většinou jsme v daném místě s více auty (takže případně je někdo schopen pro klíč zajet). 

Když jdeme třeba do hor, dávám klíč někomu, kdo jde se mnou. 

Ano, ideální je mít u sebe klíče dva, ale při mém štěstí bych ztratil oba naráz. Jak to děláš ty?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kessy asi rozoznáva, ktorým kľúčom sa auto zamyká. Čiže auto sa zamkne kľúčom, ktorý máš vonku pri sebe a nie náhradným kľúčom, ktorý zostáva v aute. Keď som si vyzdvihol u predajcu svoju novú Fabku s kessy, náhradný kľúč zostal v aute kým som vybavoval značky na polícii a auto zostalo celú dobu zamknuté. Takže buď to naozaj takto funguje alebo mi kessy blblo už hneď na začiatku.. heh! Náhradný kľúč odložený v aute asi tým pádom prestáva byť náhradný. Trebalo by to ešte niekedy overiť.

 

Aj manuál píše:

 

Citovat

Ochrana proti nechcenému uzamknutiu kľúča vo vozidle
Ak sa jedny z dverí zatvoria až po zamknutí vozidla a ak kľúč, ktorým bolo vozidlo zamknuté, ostane v priestore vozidla, vozidlo sa automaticky odomkne. Po automatickom odomknutí sa realizuje štvorité bliknutie smerových svetiel. Ak v priebehu 45 sekúnd neotvoríte žiadne dvere, vozidlo sa opäť automaticky uzamkne.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...