Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zkoušel jsem teď pro zajímavost u OIV s Kessy. Zamčené auto, otevřít kufr, klíček dovnitř, zavřít kufr tlačítkem. Ani se nepohnul, jen zablikaly blinkry.

Ale u OIII se mi jednou stalo, že jsem otevřel kufr zamčeného auta, dal batoh s klíčkem do kufru a kufr málo zabouchnul, že zůstal v té mezipoloze, kdy není úplně docvaknutý, ale zároveň nejde otevřít. A otevřít fakt nešel. Byla sobota odpoledne a byl jsem 250 km od druhého klíčku :-). Takže chvilku panika a až pak mě napadlo kufr dovřít zatlačením. Jakmile cvaknul zámek, po vteřině se sám zase otevřel. Úleva to  byla značná :-) .

• o 1 rok později...
Vloženo

A tak mě k tématu napadlo…co když mám rezevní klíč k autu (na dovolené) a ten klíč zůstane přes den v autě (než ho z auta samozřejmě vyndám a dám třeba do hotelu). Žiju v domnění, že “primárním” klíčem auto normálně zamknu i když je druhý klíč uvnitř. 

Vloženo

Týká se to situace, kdy jsem v nějakém ubytování. Tam si nechám náhradní klíč. Většinou jsme v daném místě s více auty (takže případně je někdo schopen pro klíč zajet). 

Když jdeme třeba do hor, dávám klíč někomu, kdo jde se mnou. 

Ano, ideální je mít u sebe klíče dva, ale při mém štěstí bych ztratil oba naráz. Jak to děláš ty?

Vloženo

Tak pokud by klíč ztratil a rezervní je v autě, tak je tu pořád vzdálené odemčení auta přes telefon a ke klíči se dostane. Párkrát jsem takto otevíral auto, aby si někdo něco vzal z kufru nebo do něj něco dal a je to prima funkce.

Vloženo

Kessy asi rozoznáva, ktorým kľúčom sa auto zamyká. Čiže auto sa zamkne kľúčom, ktorý máš vonku pri sebe a nie náhradným kľúčom, ktorý zostáva v aute. Keď som si vyzdvihol u predajcu svoju novú Fabku s kessy, náhradný kľúč zostal v aute kým som vybavoval značky na polícii a auto zostalo celú dobu zamknuté. Takže buď to naozaj takto funguje alebo mi kessy blblo už hneď na začiatku.. heh! Náhradný kľúč odložený v aute asi tým pádom prestáva byť náhradný. Trebalo by to ešte niekedy overiť.

Aj manuál píše:

Citovat

Ochrana proti nechcenému uzamknutiu kľúča vo vozidle
Ak sa jedny z dverí zatvoria až po zamknutí vozidla a ak kľúč, ktorým bolo vozidlo zamknuté, ostane v priestore vozidla, vozidlo sa automaticky odomkne. Po automatickom odomknutí sa realizuje štvorité bliknutie smerových svetiel. Ak v priebehu 45 sekúnd neotvoríte žiadne dvere, vozidlo sa opäť automaticky uzamkne.

• o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...