Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, předem říkám, že autům moc nerozumím a elektrice už vůbec ne. Nicméně začalo mi samovolně zapínat vyhřívaní zadního skla. Zkoušel jsem vyndat pojistku, jelikož to ted na jaře nepotřebuji řešit (pojistka 39) a vyhřívání se nadále spíná. Mám tedy dva dotazy - čím by mohl být problém zapříčeněn? A jak jej dočasně vyřešit?

Auto je předpokládám diesel s DPF filtrem?

Jestli myslíš že jak se při regeneraci sám zapíná výhřev,

tak to je podle mně jen u vozů koncernu PSA...

Možná vadný spínač.

Nebo relé? 

Ono tu hlavně vůbec nezaznělo o jaké auto se jedná a vzhledem k tomu, že tazatel na Skodahome vložil jediný příspěvek, nedivil bych se, kdyby vůbec neměl škodovku ... vyhřívání při regeneraci spíná nejen PSA, ale i Ford.

No autor příspěvku to vložil  do tématu pod Fabii I, tak pokud se vyloženě nespletl, tak asi těžko bude mít diesel s PDF!

Na Fabii 1 je relé součástí centrální řídící jednotky (BCM).Vadná řj-vstup nápajení od pojistky 39 je na svorkovnici řj XP5 (hnědá) pozice 5.Výstup k výhřevu je z té samé svorkovnice z pozice 4.Z té by ti neměl jít žádný + proud pokud nezmáčkneš vypínač výhřevu.Vadný vypínač - ovládání z vypínače je přivedeno na svorkovnici řj XS1 (6-ti pólová černá),pozice 4.Tam by neměl být žádný - proud (kostra).Ten by se měl ukázat pouze po stisku vypínače.Ještě by mohl být někde poškozený kabelový svazek.To by se objevoval + proud na vytažené svorkovnici XP5 pozice 4.Jako dočasné řešení potom jedině vypinovat vedení z pozice konektoru XP5 pozice 4 na centrální řídící jednotce.

• Autor

Ano, je to Fabii I, proto je to v této kategorii. Klasika 1.2 HTP

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.