Přejít na obsah

Výhřev zadního skla - samovolné zapnutí


xadros

Doporučené příspěvky

Zdravím, předem říkám, že autům moc nerozumím a elektrice už vůbec ne. Nicméně začalo mi samovolně zapínat vyhřívaní zadního skla. Zkoušel jsem vyndat pojistku, jelikož to ted na jaře nepotřebuji řešit (pojistka 39) a vyhřívání se nadále spíná. Mám tedy dva dotazy - čím by mohl být problém zapříčeněn? A jak jej dočasně vyřešit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Fabii 1 je relé součástí centrální řídící jednotky (BCM).Vadná řj-vstup nápajení od pojistky 39 je na svorkovnici řj XP5 (hnědá) pozice 5.Výstup k výhřevu je z té samé svorkovnice z pozice 4.Z té by ti neměl jít žádný + proud pokud nezmáčkneš vypínač výhřevu.Vadný vypínač - ovládání z vypínače je přivedeno na svorkovnici řj XS1 (6-ti pólová černá),pozice 4.Tam by neměl být žádný - proud (kostra).Ten by se měl ukázat pouze po stisku vypínače.Ještě by mohl být někde poškozený kabelový svazek.To by se objevoval + proud na vytažené svorkovnici XP5 pozice 4.Jako dočasné řešení potom jedině vypinovat vedení z pozice konektoru XP5 pozice 4 na centrální řídící jednotce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...