Rosta1.8 Vloženo 5. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2007 Pánové, nemáte zkušenosti s čipnutím dvulitru? Má to s vubec smysl? Ahoj, smysl to myslím má, ani ne tak na výkon motoru, ten bude někde na 90-93 kW, jako na kroutící moment ten ti stoupne asi o 10-14 Nm a ono se to nezdá ale je to příjemné při jízdě v kopcovitém terénu.Ty jezdíš na plyn , který dělá motor trochu línější a tak by ti i malinko zvýšený krouťák pomohl.Výhoda je, že to na 2.0 MPI není nijak drahé ( Cimbu kolem 6 500,-Kč) a na rozdíl od turbomotorů to není nijak riskantní pro motor protože ten nárůst není velký. Rozhodnout se však musíš sám.Můžeš požádat o zkušební jízdu-namontují ti upravenou ŘJ do tvého vozu, ty se svežeš a uvidíš.Takhle upravenou OI jsem měl ve firmě a moc rád jsem s ní jezdil (tedy jen na benzín) .Teď jezdím s OII 1.9TDI a motoricky jsem si pohoršil protože je to dost hlučný motor s malým rozsahem využitelných otáček a komfort jízdy vzal dost za své.Jinak je OII auto perfektní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 6. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2007 ono tento motor ma sam o sebe nejakych 92-93 kW preberalo sa to tu uz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hony Vloženo 10. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2007 Ahoj!Mám dva měsíce koktu 2.0 85kw 2001,najeto 115tis.km.Do teď plněn olejem 5W40,ale žere tak 1l na 2000 km a chci přejít na 10W40.Pokud olej podle výrobce splňuje VW normu 500.00 a 505.00 můžu ho použít do tohoto motoru?Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SnakeBR Vloženo 10. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 10. Říjen 2007 kludne mozes. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 11. Říjen 2007 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2007 Ahoj!Mám dva měsíce koktu 2.0 85kw 2001,najeto 115tis.km.Do teď plněn olejem 5W40,ale žere tak 1l na 2000 km a chci přejít na 10W40.Pokud olej podle výrobce splňuje VW normu 500.00 a 505.00 můžu ho použít do tohoto motoru?Díky Taky leju 10W-40, a v poho! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášLPG Vloženo 7. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2007 Pánové, máte někdo zkušenosti s BEZůdržbovou baterii? Co si pod tím mám myslet? a jak dlouho asi vydřrží? Má smysl ji kupovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášLPG Vloženo 16. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2007 Už tu byla řešena kontrolka žlutá na palubovce. Ale musím se k ní zase vrátit. jak už jsem psal, taky jsem měl problémy s touto kontrolkoui- el. závada na motoru. Po přestavbě na lpg mě přestala otravovat až do nedávna!! protože mě došel plyn tak jsem jezdil asi den a pul na benzin a ráno se mi zase rozvítila!!-provoz na benzin. Po natankování plynu a ujeti cca 100km kontrolka opět zhasla !! Hm nevím co si mám o tom myslet! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 16. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2007 No prostě, že jízda na plyn je nejlepší !!!! Plyn motor i léčí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 17. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2007 Co jsem tak zjišťoval, tak tuhle kontrolku check mají snad jen motory, které plní emisní normu E4. Což je v dnešní době myslím stále ještě nejpřísnější norma. Proto asi zaznamená každý malý rozdíl ve složení výfukových plynů. Na tem plyn je jasné, že emise jsou opravdu nízké a tak nemá důvod se rozsvěcovat. Toď asi tak trochu má teorie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášLPG Vloženo 17. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2007 tak asi plyn lééééčí!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 18. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2007 Mě včera večer ta kontrolka taky samo od sebe zhasla. Já mám radost. Uvidím, jak jí to dlouho vydrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet Vloženo 18. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 18. Listopad 2007 Mě včera večer ta kontrolka taky samo od sebe zhasla. Já mám radost. Uvidím, jak jí to dlouho vydrží. Tak já už ani nevím jak to vypadá když nesvítí .Ale jede jak hodinky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 19. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2007 Mě včera večer ta kontrolka taky samo od sebe zhasla. Já mám radost. Uvidím, jak jí to dlouho vydrží. Tak já už ani nevím jak to vypadá když nesvítí .Ale jede jak hodinky Vypadá to fakt nezvykle Až jsem se leknul. Minule mi vydržela nesvítit asi 700 km, tak uvidím teď! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
semenka Vloženo 19. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2007 Pridam svoji zkusenost. Mam 2.0 combi jen kratce (najeto zatim 3000). Kontrolka svitila manzelce asi 200 km. Mne predtim a potom ne. Mohlo by to byt zpusobem jizdy(nevim jak to kalila) nebo taky benzinem (tankovala jinde). Vlastne mne svitila potom jeste asi dva kilometry, nez jsem na malem kruhovem objezdu zakyval autem semtam. Tam zhasla. Auto ma rozumnou spotrebu a jede pekne, takze jen ta kontrolka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pulux Vloženo 19. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2007 Me nesviti Znamemu sviti a nemuze se ji zbavit, ani ve znackovem servisu mu nepomohli. Nactete si readiness osmibitovy kod, ten se stara o prubeh spalovani. Nuly znaci ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet Vloženo 21. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Listopad 2007 Chlapi jaký máte rozdíl mezi letní a zimní spotřebou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pulux Vloženo 21. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2007 (editace) Chlapi jaký máte rozdíl mezi letní a zimní spotřebou? Ja si pri prezuti tleskal, ze 0,5l, ale ted se zase se zimnimi dostanu na stejnou spotrebu(relativne +-0,1l) jako s letnimi. Editováno: 21. Listopad 2007, autor: pulux Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rosta1.8 Vloženo 22. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2007 Chlapi jaký máte rozdíl mezi letní a zimní spotřebou? S 2.0MPI v létě mezi 7-8l, v zimě na suchu je to prakticky podobné, možná o 0,2 více, na sněhové břečce či sněhu ale o 1-1,5l více - zde to dělá častá jízda na 3. st. a v podstatě se moc nedá jet na optimální otáčky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 22. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2007 Chlapi jaký máte rozdíl mezi letní a zimní spotřebou? Zvedne se mi max. tak o 0,5 litru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian2.0 Vloženo 22. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2007 Chlapi jaký máte rozdíl mezi letní a zimní spotřebou? Mě to děla na r.v. 01 -+ 0,5 l. Jen se mi poslední dobou projevuje mírné cukání při záběru. Nemáte někdo zkušenost? Mužou to být kabely svíček?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aanonymous Vloženo 22. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2007 zdravím pánové jsem hrdý majitel Octavia 2.O mpi v kombi. již tři roky, typ. motoru AQY, rv. 1999, minulý rok jsem to přebouchal na LPG, doted pohoda, asi týden mi to žere benzín tak 13 l/1OO km, v oleji si mi začala dělat taková sraženina u víčka ale vodu to nežere, mohli by jste mi prosím poradit, čím by ta spotřeba asi mohla být, taktéž i ten olej díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 22. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2007 zdravím pánové jsem hrdý majitel Octavia 2.O mpi v kombi. již tři roky, typ. motoru AQY, rv. 1999, minulý rok jsem to přebouchal na LPG, doted pohoda, asi týden mi to žere benzín tak 13 l/1OO km, v oleji si mi začala dělat taková sraženina u víčka ale vodu to nežere, mohli by jste mi prosím poradit, čím by ta spotřeba asi mohla být, taktéž i ten olej díky. Ta sraženina na víčku je v zimním obdobý zcela normální, taky jí tam mám, při delší jízdě, když se motor pořádně přohřeje, se na na chvíly ztratí. Ta spotřeba je hodně divná a zatraceně vysoká. Nesvítí ti nějaká kontrolka? Chtělo to by project na vagu a hlavně se podívat na to, jak fungujou lambda sondy, typoval bych to na ně, nebo váhu vzduchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aanonymous Vloženo 22. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2007 právě že mi žádná kontrolka nesvítí, vždycky když byla nějaká závada tak se rozvítie check, jinak jen informativně nevíte někdo kolik by teda stála lambda sonda popř jestli se musí vyměnit obě, a kolik tak stojí váha vzduchu, popř. nějaký dobrý servis na škodovky v olomouckém nebo moravskoslezs. kraji díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 22. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2007 Tak to je divné že nic nesvítí. Hoď to na vag. Jinak přední lambda se dá sehnat asi za 1.800,- Kč a zadní je trochu levnější asi 1.500,- Kč. Mě se podařilo obě originální sehnat tady na fóru za 2.000,- Kč. Váha stojí taky asi kolem 2 - 2,5 tisíc origo. Ale je mi divné, proč ti nesvítí ten Check, možná bude závadu úplně někde jinde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet Vloženo 22. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 22. Listopad 2007 zdravím pánové jsem hrdý majitel Octavia 2.O mpi v kombi. již tři roky, typ. motoru AQY, rv. 1999, minulý rok jsem to přebouchal na LPG, doted pohoda, asi týden mi to žere benzín tak 13 l/1OO km, v oleji si mi začala dělat taková sraženina u víčka ale vodu to nežere, mohli by jste mi prosím poradit, čím by ta spotřeba asi mohla být, taktéž i ten olej díky. Jaké štreky s tím jezdíš? Na krátké pojížďky ,kdy se motor nestačí pořádně prohřát,má každé auto v zimně větší spotřebu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.