Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj, zrcatka jsou jenom špička ledovce abych tak řekl ;) Aby bylo auto schopno sledovat provoz daleko za sebou musí mít zadním nárazníku dva radary (nemluvím o parkovacích senzorech) dále budeš potřebovat natáhnout kabely od radarů k řídící jednotce (takže přes celé auto) pravděpodobně taky nové žily k zrcátkům, potom někoho kdo ti do radarů dokáže nahrát firmware a parametrizaci pro tvoje auto a taky nakóduje řídicí jednotku samotnou.

Nechci tě od ničeho odrazovat ale nevím jestli bys cenu toho všeho ustál :D 

Pak je tady taky věc jestli bys do tohohle všeho chtěl jít při vědomí, že auto je nové a v záruce...

Vloženo (editace)

No je taky třeba správně názvosloví. Škoda tomu poslední dobou říká "asistent změny jízdního pruhu".

EDIT: Ale ano, v Karoqu to nyní nejde vůbec dokoupit ani do nejvyšších výbav.

EDIT2: Tak jsem se koukal do konfigurátoru a fakt to tam nikde není... to je děs. Když se objednávala do rodiny Scala minulé léto, tak to bylo snad standard i v Ambitionu...

Editováno: , autor: JirikHL
Vloženo

mimochodem ty radary jsou spojeny i s asistentem vyparkovani - coz je taky super, kdyz clovek musi vycouvavat nekam kam uplne nevidi, parkrat me to jiz pomohlo (bere v potaz i cyklisty) ....

Vloženo (editace)

Něco mi říká, že tento asistent je již povinný u všech nových aut myslím od 2022 možná dřív (proto to plošné zdražování), pokud se pořádně podíváte na ceník Scaly, tak nikde nenajdete tuto volbu jako volitelnou položku, avšak v katalogu tento systém je prezentován. V konfigurátoru taktéž neleze tuto volbu najít a zvolit. Pokud tedy mám pravdu, nastává otázka, zda si @Snowboarder objednal Scalu v době kdy tato položka byla volitelná, a tudíž jí nedostane, nebo výrobce je nucen EU směrnicemi vydávat auta s těmito systémy ikdyž to člověk tehdy ani nechtěl.

EDIT: mám objednanou Scalu z 09/21, která se má jít tento týden do výroby. S paketem, již historickým, kde byl obsažen tento asistent, ten nyní volitelný není, právě z důvodů že je povinný.

Editováno: , autor: self
Vloženo (editace)

Já si myslím, že povinná není. Protože kdyby byla, tak se vsadím, že se tím Škodovka bude chlubit, že to tam je... Vzhledem k tomu, že v Ambitionu je zmíněno i lakování zrcátek a klik v barvě vozu a Side Assist / Asistent změny jízdního pruhu nikde uvedený není...

Aktuální ceník

Editováno: , autor: JirikHL

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...