Přejít na obsah

Hlídání mrtvého úhlu


Snowboarder

Doporučené příspěvky

Ahoj, zrcatka jsou jenom špička ledovce abych tak řekl ;) Aby bylo auto schopno sledovat provoz daleko za sebou musí mít zadním nárazníku dva radary (nemluvím o parkovacích senzorech) dále budeš potřebovat natáhnout kabely od radarů k řídící jednotce (takže přes celé auto) pravděpodobně taky nové žily k zrcátkům, potom někoho kdo ti do radarů dokáže nahrát firmware a parametrizaci pro tvoje auto a taky nakóduje řídicí jednotku samotnou.

Nechci tě od ničeho odrazovat ale nevím jestli bys cenu toho všeho ustál :D 

Pak je tady taky věc jestli bys do tohohle všeho chtěl jít při vědomí, že auto je nové a v záruce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No je taky třeba správně názvosloví. Škoda tomu poslední dobou říká "asistent změny jízdního pruhu".

 

EDIT: Ale ano, v Karoqu to nyní nejde vůbec dokoupit ani do nejvyšších výbav.

 

EDIT2: Tak jsem se koukal do konfigurátoru a fakt to tam nikde není... to je děs. Když se objednávala do rodiny Scala minulé léto, tak to bylo snad standard i v Ambitionu...

Editováno: , autor: JirikHL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Něco mi říká, že tento asistent je již povinný u všech nových aut myslím od 2022 možná dřív (proto to plošné zdražování), pokud se pořádně podíváte na ceník Scaly, tak nikde nenajdete tuto volbu jako volitelnou položku, avšak v katalogu tento systém je prezentován. V konfigurátoru taktéž neleze tuto volbu najít a zvolit. Pokud tedy mám pravdu, nastává otázka, zda si @Snowboarder objednal Scalu v době kdy tato položka byla volitelná, a tudíž jí nedostane, nebo výrobce je nucen EU směrnicemi vydávat auta s těmito systémy ikdyž to člověk tehdy ani nechtěl.

 

EDIT: mám objednanou Scalu z 09/21, která se má jít tento týden do výroby. S paketem, již historickým, kde byl obsažen tento asistent, ten nyní volitelný není, právě z důvodů že je povinný.

Editováno: , autor: self
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslím, že povinná není. Protože kdyby byla, tak se vsadím, že se tím Škodovka bude chlubit, že to tam je... Vzhledem k tomu, že v Ambitionu je zmíněno i lakování zrcátek a klik v barvě vozu a Side Assist / Asistent změny jízdního pruhu nikde uvedený není...

 

Aktuální ceník

Editováno: , autor: JirikHL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...