Snowboarder Vloženo 3. Květen 2022 Sdílet Vloženo 3. Květen 2022 Ahoj. Mám objednanou Scalu, ale chtěl bych tam dodělat hlídání mrtvého úhlu. Jde to? Na e-shopu Škoda ty zpětný zrcátka s diodami jdou dokoupit. diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 3. Květen 2022 Sdílet Vloženo 3. Květen 2022 Ahoj, zrcatka jsou jenom špička ledovce abych tak řekl ;) Aby bylo auto schopno sledovat provoz daleko za sebou musí mít zadním nárazníku dva radary (nemluvím o parkovacích senzorech) dále budeš potřebovat natáhnout kabely od radarů k řídící jednotce (takže přes celé auto) pravděpodobně taky nové žily k zrcátkům, potom někoho kdo ti do radarů dokáže nahrát firmware a parametrizaci pro tvoje auto a taky nakóduje řídicí jednotku samotnou. Nechci tě od ničeho odrazovat ale nevím jestli bys cenu toho všeho ustál :D Pak je tady taky věc jestli bys do tohohle všeho chtěl jít při vědomí, že auto je nové a v záruce... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 3. Květen 2022 Sdílet Vloženo 3. Květen 2022 Nejde to ještě doobjednat? Jinak než dodelavat výše sepsane, tak raději nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 3. Květen 2022 Sdílet Vloženo 3. Květen 2022 A ty radary tam jsou kde ? mám hlídaní úhlu, ale nikde jsem je neviděl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 3. Květen 2022 Sdílet Vloženo 3. Květen 2022 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 3. Květen 2022 Sdílet Vloženo 3. Květen 2022 Aha to jsem nevěděl že to tam je 👍👍 Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snowboarder Vloženo 3. Květen 2022 Autor Sdílet Vloženo 3. Květen 2022 Aha. Tak díky za info. A kde to vůbec objednat v konfigurátoru? Já tam nic takového neviděl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f.r.a.n.t.a Vloženo 3. Květen 2022 Sdílet Vloženo 3. Květen 2022 Je možné, že to objednat vůbec nejde. Třeba u Karoqa to není v konfigurátoru určitě - odhaduji, že důvodem bude nedostupnost čipů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 4. Květen 2022 Sdílet Vloženo 4. Květen 2022 (editace) No je taky třeba správně názvosloví. Škoda tomu poslední dobou říká "asistent změny jízdního pruhu". EDIT: Ale ano, v Karoqu to nyní nejde vůbec dokoupit ani do nejvyšších výbav. EDIT2: Tak jsem se koukal do konfigurátoru a fakt to tam nikde není... to je děs. Když se objednávala do rodiny Scala minulé léto, tak to bylo snad standard i v Ambitionu... Editováno: 4. Květen 2022, autor: JirikHL 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuBe79 Vloženo 4. Květen 2022 Sdílet Vloženo 4. Květen 2022 mimochodem ty radary jsou spojeny i s asistentem vyparkovani - coz je taky super, kdyz clovek musi vycouvavat nekam kam uplne nevidi, parkrat me to jiz pomohlo (bere v potaz i cyklisty) .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
self Vloženo 4. Květen 2022 Sdílet Vloženo 4. Květen 2022 (editace) Něco mi říká, že tento asistent je již povinný u všech nových aut myslím od 2022 možná dřív (proto to plošné zdražování), pokud se pořádně podíváte na ceník Scaly, tak nikde nenajdete tuto volbu jako volitelnou položku, avšak v katalogu tento systém je prezentován. V konfigurátoru taktéž neleze tuto volbu najít a zvolit. Pokud tedy mám pravdu, nastává otázka, zda si @Snowboarder objednal Scalu v době kdy tato položka byla volitelná, a tudíž jí nedostane, nebo výrobce je nucen EU směrnicemi vydávat auta s těmito systémy ikdyž to člověk tehdy ani nechtěl. EDIT: mám objednanou Scalu z 09/21, která se má jít tento týden do výroby. S paketem, již historickým, kde byl obsažen tento asistent, ten nyní volitelný není, právě z důvodů že je povinný. Editováno: 4. Květen 2022, autor: self Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snowboarder Vloženo 4. Květen 2022 Autor Sdílet Vloženo 4. Květen 2022 Mám ji objednanou taky v 9/21. Takže to už tam bude automaticky? Auto zatim ani nevím, kdy půjde do výroby. Před měsícem tam prodejce ještě nic neviděl…. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 4. Květen 2022 Sdílet Vloženo 4. Květen 2022 (editace) Já si myslím, že povinná není. Protože kdyby byla, tak se vsadím, že se tím Škodovka bude chlubit, že to tam je... Vzhledem k tomu, že v Ambitionu je zmíněno i lakování zrcátek a klik v barvě vozu a Side Assist / Asistent změny jízdního pruhu nikde uvedený není... Aktuální ceník Editováno: 4. Květen 2022, autor: JirikHL 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 5. Květen 2022 Sdílet Vloženo 5. Květen 2022 Stejně jako parkovací asistent (parkovací senzory na lemech nárazníku), tak Side assist či Blind assist již na Scalu nejde objednat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dixik2 Vloženo 5. Květen 2022 Sdílet Vloženo 5. Květen 2022 Od 10.5.2022 budou ceníky MY 2023.Změny zatím nevím. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.