Filda Vloženo 23. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2006 Ahoj. Dopředu vím, že na moji otázku nebude snadné konkrétně odpovědět, nicméně zkusím to. Cca před měsícem jsem začal pozorovat pískání z motorového prostoru, když se motor(olej) zahřeje na provozní teplotu. Přirovnal bych to ke zvuku proudění vody v trubkách u sousedů, když pustí vodu naplno. Pískání je monotónní, s otáčkami motoru neměnné. Stejně tak otáčení volantem, prošlápnutí spojky nebo vyp/zap klimatizace pískání nezmění. Intenzita je zhruba taková, že při jízdě po dálnici téměř zanikne. Bohužel, když chci zjistit odkud zvuk vychází při otevřené kapotě motoru, motor spolehlivě snahu zmaří, nicméně identifikoval jsem zdroj zvuku "za blokem motoru" směrem ke kabině, vpravo. Pokud motor vypnu, cca za 5 sekund znovu nastartuji, pískání se objeví až za 2-3 minuty. V servise auto bylo, samozřejmě, že mechanik nic neslyšel...Nejsem uplna lama, ale ani mechanik. Vím, že mezi vámi jsou odborníci na slovo vzatí. Jí bych si tipnul na začínající problém serva, co vy na to? Díky za odpovědi, Filda. Fabia 1.4 MPI 50kW, r.v. 2002 (listopad), 62000 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xavian Vloženo 23. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2006 Ahoj. Dopředu vím, že na moji otázku nebude snadné konkrétně odpovědět, nicméně zkusím to. Cca před měsícem jsem začal pozorovat pískání z motorového prostoru, když se motor(olej) zahřeje na provozní teplotu. Přirovnal bych to ke zvuku proudění vody v trubkách u sousedů, když pustí vodu naplno. Pískání je monotónní, s otáčkami motoru neměnné. Stejně tak otáčení volantem, prošlápnutí spojky nebo vyp/zap klimatizace pískání nezmění. Intenzita je zhruba taková, že při jízdě po dálnici téměř zanikne. Bohužel, když chci zjistit odkud zvuk vychází při otevřené kapotě motoru, motor spolehlivě snahu zmaří, nicméně identifikoval jsem zdroj zvuku "za blokem motoru" směrem ke kabině, vpravo. Pokud motor vypnu, cca za 5 sekund znovu nastartuji, pískání se objeví až za 2-3 minuty. V servise auto bylo, samozřejmě, že mechanik nic neslyšel...Nejsem uplna lama, ale ani mechanik. Vím, že mezi vámi jsou odborníci na slovo vzatí. Jí bych si tipnul na začínající problém serva, co vy na to?Díky za odpovědi, Filda. Fabia 1.4 MPI 50kW, r.v. 2002 (listopad), 62000 km Nazdar, to znamená že to slišíš i při volnoběhu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filda Vloženo 24. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Listopad 2006 To: xavian Slyšet to jde HLAVNĚ při volnoběhu, je to zvuk, který tam prostě nepatří. Nejsem netopýr, ale tohle se přeslechnout nedá. I moje žena řekla: Co je to za divnej zvuk... Při vyšších rychlostech je, pochopitelně, ten zvuk potlačen jinými "kraválnostmi". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinD Vloženo 24. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2006 Muze to byt plochy remen, nebo piskat muze i vodni pumpa. Zkus za chodu maznout mydlem ten remen z vnitrni strany, ale opatrne at te to nezezere... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filda Vloženo 24. Listopad 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Listopad 2006 To: MartinD U řemenu by se dala pozorovat změna pištění v závislosti na otáčkách (předpokládám) a i tak je 3 týdny starý. Pumpa sice nová není, ale myslím, že má náhon od drážkového řemene taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
repkin Vloženo 23. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2011 Mám 1.4 MPI 44Kw a servo mám v levo vedle motoru pod krytem baterie, takže na to bych to neviděl, můj názor je taky řemen, dělá mi to jednou za půl roku taky, taky při nastartování při volnoběhu, jak zařadim, tak to tušim přestane. Řemen jsem dlouho neměnil a je malinko popraskanej, takže se na něj chystám, pumpa je dva roky zpátky nová i s těsněním, takže tam bych problém neviděl. Ale to mluvím pouze ze svých laických znalostí a zkušeností o svém autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 23. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2011 (editace) repkin: otazka je stara 6 let., na kterou odpovidas, myslim ze je to uz davno pase. A jak tak sleduju, tak ses nejak moc rozepsal v ruznych vlaknech..Haha, asi honis maximalni pocet prispevku nebo co Editováno: 23. Listopad 2011, autor: Grym Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
repkin Vloženo 23. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2011 nehonim,ale snazim se pomoct, pro nekoho to muze byt aktualni, nudil jsem se, tak jsem si pročítal témata co mne zajímaly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.