Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

a jak se dají sehnat nové aktualizované mapy?

• Autor

Jednak se mapy dají normálně koupit, a některé verze se dají i stáhnout jsou na to fóra, kde ti poradí konkrétně. Našel jsem i stránky které se zabývají výhradně PDA navigací, ale já toho zkouknul tolik, že se mi to plete dohromady, a nepamatuju si adresu.

já myslel u ty tvé vybrané Mio, kupovat je asi bude drahé :(

• Autor
já myslel u ty tvé vybrané Mio, kupovat je asi bude drahé :(

To je trochu problém, zatím se mapy akktualizovat nedají, ale výrobce prý do budoucna připravuje DVD s aktualizovanými mapami, co to bude stát, těžko říct. Zase ale jak často se musí ty mapy aktualizovat, dejme tomu jednou za 3 roky?

spíš než aktualizovat mapy cest je důležitější aktualizovat třeba POI, ještě bych se taky určitě soustředil na příjem dopravních zpráv, tuším TMC?

• Autor

TMC to má, i když co jsem se tak dočetl jeho funkce (teď mám na mysli obecně ne jenom u Mio) je poněkud diskutabilní. Dost často se prý stane, že tě navi vede třeba 100km objížďkou, jenom proto, že je v daném místě dvouproudová silnice svedená do jednoho pruhu a přitom je to místo normálně průjezdné bez kolon. Jinak tyhle informace vysílá v celorepublikovém měřítku jenom jedna stanice, pak je ještě jedna v Praze. POI se tam dají nahrát.

Já používám asi 6 měsíců TT 910 - je trochu větší, ale jinak si nemohu moc stěžovat, docela dost cestuji po Evropě a mapy jsou poměrně spolehlivé (odzkoušeno v GB, D, F, A...).

Nemilá věc je, že se mi teď zacyklila - prostě nešla spustit, ale zavolal jsem do TomTom, poslali si pro něj kurýra (odvoz do servisu v NL) a teď už mám na cestě nového (opět z NL)... vše během 5 dnů

• 2 týdny později...

Všechno je jen otázka kvality map. Tudíž i navigace do jednosměrek je daná kvalitou podkladů.

Koupil jsem Nuvi 350 Deluxe náhradou za 300, které nebylo skladem a nabídli mi ji za stejnou cenu, tj. něco přes 10 tis. Má to oproti modelu 300 větší integrovanou flashku 2 GB, takže se dovnitř vejde jak mapa Czech Topo v.1, tak i poslední čerstvá verze 9 City Navigatoru NT+, která umí i východní Evropu. Slot na SD kartu je samozřejmě i přesto k dispozici.

Původně jsem chtěl brát základní verzi Nuvi s tím, že Evropu "nějak" dodám. Ale nejde to, musí se koupit a pak už se to finančně nevyplácí.

Dále nedávno vydaná aktualizace firmware řeší mimo jiné kritizovanou pomalou reakci na sjetí z cesty a následný přepočet.

Co se týká kvality mapy pro ČR, tak aktuálně dodávaná Czech Topo je na tom určitě o něco málo lépe než mapa u Mio 710. City Navigator vychází z map Tele Atlas, které jsou na východ od nás poněkud slabší. Ale třeba se zase od poslední verze o krůček zlepšili. Zatím jsem to ale neměl možnost mimo republiku zkoušet. Jen bych dodal, že Czech Topo se zřejmě dodává pouze v akci do konce roku, a pak se asi vrátí k původnímu Atlas ČR 10R, který je starší, ale z pohledu silniční navigace je zhruba ve stejném rozsahu jako u topografické verze.

----------

K původní otázce - TMC RDS dokáží IMHO přijímat všechny Nuvi řady 3xx, ale ke všem je nutno dokoupit anténu pro TMC-RDS !!!

Rozdíly jsou podle mě hlavně v tomto:

Nuvi 300 - 512 MB interní flash

Nuvi 310 - + bluetooth handsfree

---------

Nuvi 350 - 2 GB interní flash, funkce text-to-speech

Nuvi 360 - + bluetooth handsfree

Upraveno od Kovis

Na moji středeční cestu do Essenu jsme si od bráchy půjčil Garmin Nüvi 350 a plná spokojenost. Dovedla nás bez problémů, rychle reagovala a příjemný na ovládání je dotykový displej. Překvapilo mne jak je rozměrově malá, takže se krásně vejde do kapsy. Já bych pro sebe volil určitě Garmina.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.