Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahojte,

na Octavii MY2008 Elegance som cez VCDS aktivoval v ABS jednotke TPMS. Cez základne nastavenia som resetoval tlak. Pri testovacej jazde mi celu cestu kontrolka TPMS na budíkoch blikala. Je to normálny jav a treba najazdiť niekoľko KM, aby sa jednotka naučila počítať tlak na základe rotácie kolies, alebo je nejaký iný problém?

V jednotke nebol long coding helper, zmena kódovania prebehla odpočítaním 16xxx z uvedenej hodnoty v jednotke.

Kod ABS jednotky je: 1K0907379P

diky

Ak máš tlačidlo TPMS, tak skús nafúkať kolesa na rovnaký tlak a potom stlaciť a držať tlacidlo TPMS kým sa neozve gong. Vtedy sa to aktivuje, ale bude trvat asi 100 až 200 km kym si nacita hodnoty. Po tom gongu ale musi kontrolka zhasnut. 

• Autor

Tlačidlo nemám, preto som to resetoval cez diagnostiku. Uvidíme, dnes to skusim znova. Ďakujem za radu.

• Autor

Nič, skúsil som to vyresetovat cez diagnostiku, prešiel cca 100km diaľnica/okresky/mesto ale kontrolka stále bliká. Nestretol sa niekto s niečím? Žiadna chyba v RJ nieje.

Môžeš si to opäť deaktivovať, bez tlačidla to nebude fungovať. 

• Autor

Myslel som, že bude stačiť reset cez diagnostiku.

Takze keď kupim tlačidlo SET TPMS ktoré ide vedľa tlačidla ASR/ESP, zapojím ho a následne v ABS jednotke zapnem funkcionalitu TPMS, vyresetujem tlaky tlačidlom a prejdem 100-200 km bude to fungovať?

Diky chlapi.

Teoreticky ano. Ale su pripady, ze ti to nezasvieti nikdy. 

Musis mat rovnake disky a 4 rovnake letne pneumatiky. Ak mas zimne, alebo celorocne pneumatiky, alebo ťahaš príves svietit to nebude nikdy. 

• Autor

Mám všetky disky rovnaké a pneumatiky letné, nové - tiež rovnaké. Rozmery sú predpisovo rovnako ako v TP od výroby vozidla.

Skusim objednať tlačidlo a zapojiť ho. Snažím sa však iba o kontrolu cez ABS, nie jednotlivými čidlami v diskoch.

Zaujímavé však, že to nejde. Čo som robil rešerš tak viacerí ľudia to mali zapnuté kódovaním a fungovalo im to - tlaky resetovali diagnostikou.

Cháp to tak, že cez diagnostiku vymazes naučené hodnoty, ale potom tým tlačidlom dáš pokyn na znovu aktivaciu ucenia parametrov. Stale sa bavíme o kontrole tlaku cez ABS. 

Ak budes mat to tlacidlo zapojene a natiahnuty kabel do konektora ABS, podla mňa ti to bude fungovať, kedze si tu málo čital a temy tu sú, kde odpisali ze im to napokon fungovalo.

Bohuzial mne nikdy (celorocne gumy) aj ked som spustil o 1 bar. 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.