PAPAPINE Vloženo 5. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2022 Ahojte, na Octavii MY2008 Elegance som cez VCDS aktivoval v ABS jednotke TPMS. Cez základne nastavenia som resetoval tlak. Pri testovacej jazde mi celu cestu kontrolka TPMS na budíkoch blikala. Je to normálny jav a treba najazdiť niekoľko KM, aby sa jednotka naučila počítať tlak na základe rotácie kolies, alebo je nejaký iný problém? V jednotke nebol long coding helper, zmena kódovania prebehla odpočítaním 16xxx z uvedenej hodnoty v jednotke. Kod ABS jednotky je: 1K0907379P diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 5. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2022 Ak máš tlačidlo TPMS, tak skús nafúkať kolesa na rovnaký tlak a potom stlaciť a držať tlacidlo TPMS kým sa neozve gong. Vtedy sa to aktivuje, ale bude trvat asi 100 až 200 km kym si nacita hodnoty. Po tom gongu ale musi kontrolka zhasnut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PAPAPINE Vloženo 6. Červenec 2022 Autor Sdílet Vloženo 6. Červenec 2022 Tlačidlo nemám, preto som to resetoval cez diagnostiku. Uvidíme, dnes to skusim znova. Ďakujem za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PAPAPINE Vloženo 6. Červenec 2022 Autor Sdílet Vloženo 6. Červenec 2022 Nič, skúsil som to vyresetovat cez diagnostiku, prešiel cca 100km diaľnica/okresky/mesto ale kontrolka stále bliká. Nestretol sa niekto s niečím? Žiadna chyba v RJ nieje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 6. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2022 Môžeš si to opäť deaktivovať, bez tlačidla to nebude fungovať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PAPAPINE Vloženo 6. Červenec 2022 Autor Sdílet Vloženo 6. Červenec 2022 Myslel som, že bude stačiť reset cez diagnostiku. Takze keď kupim tlačidlo SET TPMS ktoré ide vedľa tlačidla ASR/ESP, zapojím ho a následne v ABS jednotke zapnem funkcionalitu TPMS, vyresetujem tlaky tlačidlom a prejdem 100-200 km bude to fungovať? Diky chlapi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 8. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2022 Teoreticky ano. Ale su pripady, ze ti to nezasvieti nikdy. Musis mat rovnake disky a 4 rovnake letne pneumatiky. Ak mas zimne, alebo celorocne pneumatiky, alebo ťahaš príves svietit to nebude nikdy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PAPAPINE Vloženo 8. Červenec 2022 Autor Sdílet Vloženo 8. Červenec 2022 Mám všetky disky rovnaké a pneumatiky letné, nové - tiež rovnaké. Rozmery sú predpisovo rovnako ako v TP od výroby vozidla. Skusim objednať tlačidlo a zapojiť ho. Snažím sa však iba o kontrolu cez ABS, nie jednotlivými čidlami v diskoch. Zaujímavé však, že to nejde. Čo som robil rešerš tak viacerí ľudia to mali zapnuté kódovaním a fungovalo im to - tlaky resetovali diagnostikou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 8. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2022 Cháp to tak, že cez diagnostiku vymazes naučené hodnoty, ale potom tým tlačidlom dáš pokyn na znovu aktivaciu ucenia parametrov. Stale sa bavíme o kontrole tlaku cez ABS. Ak budes mat to tlacidlo zapojene a natiahnuty kabel do konektora ABS, podla mňa ti to bude fungovať, kedze si tu málo čital a temy tu sú, kde odpisali ze im to napokon fungovalo. Bohuzial mne nikdy (celorocne gumy) aj ked som spustil o 1 bar. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.